MAKET ÜZERİNDEN VURGUN BÖYLE OLMAZ

MAKET ÜZERİNDEN VURGUN BÖYLE OLMAZ

Bu fırsat kaçarsa başta Aydın ve Aydın insanı kaybeder

DURMUŞ TUNA

Söke’nin köklü ailelerinden Yavuz Ailesinin bir kuruluşu olan Yavuzlar İnşaat aleyhine basında çıkan haberlerde art niyet arıyorum.

Yavuzlar İnşaat yetkilileriyle görüşülmemesi ve haberde cevap hakkı kullandırılmamış olması şüphelerimi arttırıyor.

Yavuzlar İnşaatın dev projesi aynı zamanda Aydın’ın 21 yıllık sorununu çözmeye yöneliktir. Aykonut’un torlak mevkiindeki alanı Aydın’da kanayan bir yara.

Yavuzlar İnşaat tarafından yapılacak olan proje ağır aksak ilerliyormuş gibi görünse de aslında jet hızıyla ilerliyor.

Kentsel dönüşüm programına dahil olan binaların oluşturduğu arazilerin birleşimi ile oluşmuş 46 bin metrekarelik araziden söz ediyoruz.

550 milyon liralık bir proje bu.

Basında çıkan tek taraflı haberler üzerine üzüldüklerini ve kırıldıklarını belirten Melih Yavuz ve Tevfik Yavuz kardeşler; “Hak da yemeyiz, hakkımızı da yedirtmeyiz” dediler.

Davet edilmediğimiz için katılmadığımız basın toplantısını, Aydınpost İnternet Sitesinin canlı yayınından izleme imkanı bulduk.

Yavuzlar İnşaat aleyhine yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını net bir şekilde gördük.

“Ev aldıklarını sananlar hayal mi satın aldılar?” şeklinde haber görseliyle paylaşımlar yapıldı. Ruhsat olmadığı, yıkım kararı alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Yavuzlar İnşaat’a güvenip; konut alanların dolandırıldığı imaları yapıldı.

Yaratılmaya çalışılan çirkin bir algı.

Linç edilmeye çalışılan firma, Yavuzlar İnşaat gibi köklü bir firma olmasaydı şimdiye çoktan yerle bir olmuştu.

Tevfik Yavuz’un basın açıklamasında da söylediği gibi; tırnaklarıyla kazıyarak bu günlere gelmiş bir firmadır Yavuzlar İnşaat ve Yavuz Ailesi.

Maketten ev satışıyla vurgun yapıldığını iddia edenler şunu bilmelidirlerki; Yavuz Ailesi onur sahibidir.

Maketten ev satışıyla vurgun böyle olmuyor! Algı peşinde koşanların vurgun iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Aydın kamuoyu da bunu görmektedir.

İstanbul’da bu yıl konkordato ilan eden ve daha sonra iflas davası açılan Neo inşaat şirketinin gerçekte olmayan daireleri maket üzerinden satıldı. 100 kişiyi dolandırdığı öne sürülen firmaya polis operasyon düzenledi. Firmanın Göktürk ve Arnavutköy’de oluşturduğu projelerden bazılarından arazi sahiplerinin bile haberinin olmadığı anlaşıldı. Projelerin inşaat izninin dahi bulunmadığı belirlendi. Vurgunun boyutunun 170 milyon lira civarında olduğu ortaya çıkarken, firmanın elde ettikleri paraları ABD’deki şirketlerine gönderdikleri öğrenildi.

Vurgun böyle oluyor Aydın kamuoyu! Algı peşinde koşanlara kesinlikle inanmayın...

Tevfik Yavuz’un da dediği gibi; bir bardak suda fırtınalar kopartılmaya çalışılıyor.

Aykonut’ta 2 bin aile dolandırıldığında neredeydi bu klavye kahramanları?

Ortalığı yangın yeri yapmaya çalışan bazı basın-yayın kuruluşları ve yöneticileri; 2 bin ailenin yatırdığı paralarla bu arsalar alınırken neden sustu?

23 yıldır aidat ödediği halde arsası olmayan Aykonut üyelerinin sorunlarını bir gün olsun sayfalarına taşımayanlar kaos yaratma peşinde.

Çözümsüzlükten nemalananlara en güzel cevabı yine Yavuzlar İnşaat sahibi Melih ve Tevfik Yavuz kardeşler verdi.

Basın toplantısının samimiyet içerisinde geçtiğini görmek bir Sökeli olarak beni mutlu etti. Basın mensuplarının sorularını dürüst ve açık sözlülükle cevaplamarı nedeniyle kendilerini kutluyorum.

Söke’nin değeri olmuş ve Türkiye’de isim yapmış olan Yavuzlar İnşaat, Aydın’ın kanayan yarası haline gelmiş bir soruna neşter vurmak için çok büyük risk aldı.

Yavuzlar İnşaat; Türkiye’nin sayılı firmalarının cesaret edemediği soruna el attı. Aydın’a ve Aydın halkına düşen de Yavuz İnşaat’a sahip çıkmaktır. Bu fırsat kaçarsa başta Aydın ve Aydın insanı kaybeder.

Bir bardak suda fırtınalar kopartılmaya çalışılması siyasi olduğunu sanmıyorum.

Dev projenin hayat bulmasıyla birlikte konut sektöründe yer alan bazı firmalar etkilenecektir. Ticari kaygılar içinde bulunanların, yaratılmak istenen kaosta parmağı olduğunu düşünüyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.