Makinalı hasat başladı

Makinalı hasat başladı

Söke Ovası’nda pamukta makineli hasat dün Tuzburgazı Ovası’nda yapıldı.

Tuzburgazı Ovası"nda Adem Örekçi adlı çiftçinin tarlasında makine ile ilk hasat  yapılırken, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Söke 131 Nolu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert, Pamukçular Köyü Muhtarı ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Tanyeri'nin de hazır bulunduğu hasat sırasında tarlada en az 300 kg. ürün kaybı olduğu tesbit edildi.



Çiftçi Adem Örekçi, "Bu tarladan geçen yıl 450 kg. pamuk aldım. Bu yıl susuzluk nedeniyle verim 100-150 kg. civarına düştü. Zararımız büyük, devletimiz bize sahip çıkmalı" dedi.



Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek ise, "Sulamada yaşanılan sıkıntı nedeniyle bu yıl ovamızda verim kaybı büyük. Hasat sırasında verim kaybı ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından tespit edilmeli. Biz Ziraat oOdası olarak, yani hükümet kurulduktan sonra Ankara'da temaslarımıza tekrar başlayacağız. Yaşanılan sıkıntıyı hepimiz görüyoruz. Devletimizin ve Tariş Pamuk Kooperatifinin bize sahip çıkacağına inanıyoruz" dedi.



Tariş Söke 131 Nolu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert ise, "Kötü bir sezon yaşasakta yeni hasat döneminin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Biz Tariş olarak yeni sezona özellikle makinelı hasadı işlemeye hazırız. Pamuk Birliği Yönetiminin de eylül ayının ilk haftasında avans alım fiyatını açıklayacağını tahmin ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.