Malatya Pazarı Aydın’ı hareketlendirdi

Malatya Pazarı Aydın’ı hareketlendirdi

Malatya Pazarı Aydın’ı hareketlendirdi

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Malatya İl Tanıtım Günleri fuarı Aydınlılar tarafından ilgi gördü.
Güzelyurt Kültür ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla Efeler Salı Pazarına kurulan Fuar alanında 10 gün boyunca Malatya’nın kültürel, tarihsel ve yöresel değerleri ve diğer illerin yörel ürünleri Aydınlıların beğenisine sunulacak.
Efeler Belediyesinin kendilerine vermiş olduğu alandan dolayı Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a teşekkür eden Güzelyurt Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Şeyhamit Kılıç, “Malayta’nın yöresel ürünlerini Aydın’da 10 gün boyunca tanıtıp lezzetlerini sizlerle buluşturacağız. 30 stant açıldı. Ayrıca Efeler Belediyesi Kent Konseyi’ne üye kadınların yapmış oldukları el emeği ürünlerini burada sergileyecek. Bu tanıtım günlerinde elde etmiş olduğumu geliri öğrencilere burs olarak vereceğiz. Efeler’de yapılan tanıtım günlerinin ardından 1-10 Aralık tarihleri arasında Söke’de de tanıtım günleri yapacağız. Bütün Aydınlıları, Malatyalılar tanıtım gününe bekliyoruz” dedi.
Malatya’dan Aydın’a gelerek tanıtım günlerinde stant açtıklarını belirten Kayısı satıcısı Şeyhmuz Özcan ise, " Bu kayısımız, dünya çapında bilinen bir üründür. Malatya’da üretilen kayısımız dünyada üretilen kayısıların yüzde 85’ini oluşturur. Dünya Kayısı Başkenti olarak anılan Malatya’daki üreticilerden bazıları Aydınlılarla buluştu. Satışlarımızdan memnunuz. Aydın’a ve Aydınlılara misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.