Maliye Bakanlığı’ndan AYTO’ya ziyaret

Maliye Bakanlığı’ndan AYTO’ya ziyaret

Maliye Bakanlığı’ndan AYTO’ya ziyaret

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütçü ve Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Musevitoğlu ve Aydın Vergi Dairesi Müdürleri, Aydın Vergi Dairesi Grup Müdürlerinden oluşan bir heyet Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit’i ziyaret etti.
Aydın Ticaret Odası’nda gerçekleşen ziyarete Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeri Ergün Evran, Sertuğ Yakan, Şenol Bakış, Denizhan Sandıklılı katıldı.
Ziyarette konuşan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütçü, 19 Ağustos 2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun hakkında konuştu. Kanunun avantajlarından söz eden Sütçü, 30 Ekim 2016 tarihine kadar söz konusu kanun avantajlarının devam ettiğini belirterek, “30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında önemli indirim, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi, Varlık Barışı, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’e varan indirim, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması, Vadesi 31 Aralık 2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir” dedi.
Görüşmenin evsahipliğini yapan Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit de, 6736 Sayılı Kanunun Oda üyeleri açısından da çok önemli avantajlar sağladığını kaydederek; “Değerli Başkanım, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun birçok vergi avantajının yanında Oda üyelerimizin birikmiş aidat borçlarının ödenmesi açısından büyük kolaylıklar sunmaktadır. Kanun kapsamında üyelerimizin 2016 yılı 1.taksitleri dahil aidat alacaklarına uygulanan gecikme zammı alacaklarının tahsilinden vazgeçilecektir. Üyelerimizin Kanunda düzenlenen gecikme zammı affından yararlanabilmesi için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 olup ayrıca aidat borcu üyemizin yazılı talebi üzerine 6 takside kadar bölünebilecektir. Bizler Oda olarak Kanun yayımlanır yayımlanmaz duyurusu adına Odamızın web sitesi, sosyal medya hesaplarımız, telefon uygulamamız, cep mesaj, elektronik posta aracılığı ile üyelerimize duyurusunu yaptık. Aynı zamanda Eylül ayı içerisinde Kanun ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledik. Üyelerimizin Kanunun avantajlarından yararlanabilmesi için son tarih olan 31 Ekim tarihini geçirmemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Sayın Başkanım, malumunuz olduğu üzere Odamız üyelerini Aydının tüccar, sanayici ve esnafları oluşturmaktadır. Sayın Bakanımız Naci Ağbal’ın tüccar ve sanayiciye olan olumlu bakış açısını biliyoruz. Bunu şans olarak nitelendiriyoruz. Tüccar ve sanayicilerin temsilcisi olarak bizler 6736 sayılı kanunlar gibi üyemizin üzerindeki yükü hafifleten kanunları çok önemserken bundan sonrakilerde vergisini ve aidatını zamanında ödeyen üyelerimiz için de avantajların aynı kanunda yer almasını istiyoruz. Yani zamanında ödemesini yapan tüccar ve sanayicimizin de bir bakıma ödüllendirilmesini sizlerin aracılığı ile Sayın Bakan’dan Aydın Ticaret Odası olarak talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.