Mardinli, “Deve güreşleri milli kültürümüzdür”

Mardinli, “Deve güreşleri milli kültürümüzdür”

Mardinli, “Deve güreşleri milli kültürümüzdür”

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın"da 2007 yılının son deve güreşlerine Bağarası beldesi ev sahipliği yaparken, 2008 yılının ilk deve güreşlerine pazar günü İncirliova ilçesi ev sahipliği yapacak.
Aralık ayı başında başlayıp mart ayının ilk haftasına kadar devam eden deve güreşleri Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerine Kış sporları açısından büyük canlılık kazandırıyor. Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli 3 bölge halkının da milli kültürümüz olan deve güreşlerine sahip çıkıp, yaşatmaları gerektiğine dikkat çekerek, “Binlerce kişi geleneksel deve güreşlerini izleyebilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren güreş alanlarına koşuyorlar. Çocuğu kadını, erkeği yaşlısı herkes deve güreşlerini bir arada izleme olanağı buluyor. Deve güreşleri milli kültürümüz, örf ve adetlerimizin bir parçasıdır. Kendimize has değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Dünyaya açılmamız lazım. Çünkü İspanyolların boğa gösterilerinde kılıç var kan var. Ama iyi tanıtım olduğu için dünyanın her tarafından turist çekiyor. Biz de deve güreşlerimizi ulusal düzeye taşımamız ve yabancı turistlerin kış sporumuz olan Deve güreşlerine çekmeliyiz.
Deve güreşleri belediyelerimizin katkılarıyla yaşatılıyor. Bu nedenle başkanlarımızı da bu fedakârlıklarından dolayı kutlamak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.