Masum Türker, yerel yönetimler akademisi’nde gençlerle buluştu

Masum Türker, yerel yönetimler akademisi’nde gençlerle buluştu

Masum Türker, yerel yönetimler akademisi’nde gençlerle buluştu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği 'Hükümet ve Liderlik Okulu Yerel Yönetimler Akademisi'nde gençlerle buluştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşen toplantıda Türker, 'Türk Dış Politikasının Ekonomiye Yansıması' konulu bir konuşma yaptı.

Türker, "Dış politika ideolojik, duygusal veya ekonomik esaslara göre değil milli çıkarlara göre yapılır” dedi. Bu nedenle ulus bilinçinin önemli olduğunu söyleyen Türker, “bazı iktidar mensuplarının iç politikada “Ulusalcılık” kavramını kendi ideolojilerinin karşıtı bir ideolojik söylem olarak hedefe oturtukları için dış politikada başarısız olduklarını; Türk milliyetçiliği’ni sonradan düzeltmeye çalışsalar bile ayaklar altına alabileceklerini söylemelerinin bedeli ağır olmuştur”dedi.

"KIBRIS'TA BİZE YARDIM EDEN TEK ÜLKE LİBYA'DIR"

Türker, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilere değinerek, "Kıbrıs Barış Harekatı'nda dünyada bize tek yardım eden ülke Libya ama ne yazık ki Batılıların talebi üzerine  yürütülen politika sonucunda Libya ile iyi ilişkilerimiz bozulmuştur. Libya dışarıya açılma ve müteahhitliğimizin gelişmesi konusunda bize kapılarını açan ilk Arap devletidir. Buna rağmen yakın tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan bir kararla, ki o karara orada bulunan DSP'li milletvekilleri de karşı çıkmışlardır, bize Kıbrıs Barış Harekatı'nda yardım eden tek ülke olan Libya'ya karşı kurulan ittifaka bugün parlamentoda bulunan partiler destek vermişlerdir" dedi.

"AMERİKA IRAK'A GİRİNCE TÜRKİYE'DE TERÖR ARTTI"

Amerika'nın Irak’ı işgalinden sonra 57. Hükümet döneminde sıfırlanmış olan PKK terörünün tekrar başladığını söyleyen Türker, "2002 yılında rahmetli Bülent Ecevit, 'Biz Irak'a girmenize izin vermeyiz, çünkü orada Müslümanlar yaşıyor' demiştir. Ama bugünkü hükümetin politikası konusunda kitaplar yazılmıştır ve bu kitaplar yalanlanmamıştır biz izin veririz demişlerdir. Ardından Irak’ın işgali başlamıştır. O güne kadar terör sıfırdır. Olağanüstü hal sona erme aşamasına gelmişti.. Demokratikleşme süreci 12 Eylül'den bu yana bölgede oluşmaya başlamıştı. Ama ne zaman Irak'a Amerikalılar girdi, olaylar başladı, orada yeniden etnik faaliyetler hız kazandı, terör tekrar başladı" şeklinde konuştu.

"IŞİD İÇİN ÇALIŞANLAR MÜSLÜMAN OLMAYAN KİŞİLERDİR"

IŞİD tehdidi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Türker şunları söyledi:

"IŞİD’i oluşturanların tamamının Müslüman olmadığını, bir kısmının bin 500 dolarla 10 bin dolar arası ücret alan ve yabancı olan kişilerdir. Ben yakın tarihte Brüksel'den uçağa biniyorum, önümde 3 kişi aynı IŞİD gibi sakallı ama tipinden yabancı olduğu belli, Arapça bilmiyorlar. Türkçe, Kürtçe bilmiyor. Ayaklarında lastik ayakkabılar ile ellerini kollarını sallayıp geçtiler. Onun için IŞİD'çilerin yüzleri kapalıdır." dedi.

Türkiye’nin üç önemli komşu ülke ile Mısır, Suriye ve İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmiş olmasının Türkiye’nin hem politik hem ekonomik kayıplara uğrsamasına nedne olmuştur. Komşularla uyumsuz ilişkiler ekonomimizin  olumsuz etkilendiğini söyleyen Türker, komşu ülkelerden gelen göç dalgasının bedeli her geçen gün arttığını belirtti.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.