MAVİ YÜZGEÇLİ ORKİNOS GÖMÜLEREK İMHA EDİLDİ

MAVİ YÜZGEÇLİ ORKİNOS GÖMÜLEREK İMHA EDİLDİ

Balık evrakları olmadığı için imha edilirken, işletmeye kabahatler kanununa göre de bin 50 TL ceza yazıldı

Gerçek Gazetesi / Reyhan KAYA
Söke'de soğuk hava deposunda kaçak Mavi Yüzgeçli Orkinos balığı ele geçirildi. 
Hiç bir belgesi bulunmayan 68 kilo Mavi Yüzgeçli Orkinos balığı gömülerek imha edildi. İşletmeye de kabahatler kanununa göre ceza uygulandı.
Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerinde bir soğuk hava deposunda 68 kilo Mavi Yüzgeçli Orkinos balığı tespit etti. Görevlilerin yaptıkları inceleme sonucunda tutulması izne bağlı olan Mavi Yüzgeçli Orkinos balığının hiçbir evrakının bulunmadığı anlaşıldı. Nerede tutulduğu belli olmayan balığı Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri el koydu.
Balık, soğuk hava deposundan alınıp, gömülerek imha edildi. Soğuk hava deposunda ele geçirilen Mavi Yüzgeçli Orkinos balığının evrakları olmadığı için imha edildiğini belirten Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, “Mavi Yüzgeçli Orkinos balığının tutulması, satışı şu anda yasak. Bu, uluslararası takip edilen bir balık türü. Bunun için belgeleri olması gerekiyor. Gemilerde taşınırken bile belgesi olmak zorunda. Söke’de soğuk hava deposunda tespit edildi. Evrakları olmadığı için imha edildi. Kabahatler kanununa göre de bin 50 TL ceza yazıldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.