Mavibayrak Enerji Tesisleri Liseli Öğrencileri Ağırladı

Mavibayrak Enerji Tesisleri Liseli Öğrencileri Ağırladı

Liseli öğrenciler, pamuk sapından enerji üreten dünyanın sayılı tesislerinden Mavibayrak’ı ziyaret etti

Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri, Global Yatırım Holding’in sahibi olduğu dünyanın en ileri teknolojileriyle donatılmış Mavibayrak Enerji Tesisleri’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Erol Barut ve Kimya Öğretmeni Sevil Candal’ın eşlik ettiği 29 öğrenci, Kazan ve Türbin Binası, Kontrol Şalt Binası, Su Arıtma Tesisi, Soğutma Kulesi ve diğer yardımcı tesisleri gezerek, bilgi aldı. Tesisin İşletme ve Bakım Müdürü O. Poyraz Güler’in evsahipliğinde gerçekleştirilen gezi sırasında öğrencilere, enerji santral prosesi hakkında bilgilendirme de yapıldı. Öğrenciler ayrıca enerji santralinin çevreye etkisi, çalışma prensibi ve bu yatırımın neden Söke’de yapıldığı gibi konularda yönelttikleri soruların cevaplarını da aldı.

Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri, tesisi ziyaret etme şansı buldukları ve sorulara çok net yanıtlar aldıkları için memnuniyetlerini dile getirdi. Bazı öğrenciler ise gelecekte meslek olarak temiz enerji ile ilgili mühendislik dallarını seçmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Tesislerinin, ileri teknoloji ile donatılmış, alanında dünyadaki örnek tesislerden biri olduğuna dikkat çeken Mavibayrak Enerji İşletme ve Bakım Müdürü O. Poyraz Güler, “Söke’deki tesisimiz, yüzde 100 pamuk sapından enerji üreten dünyadaki sayılı tesislerden biri. 12 MW kurulu gücündeki santralimiz, hasat sonrasında tarlada kalan pamuk saplarını elektrik enerjisine dönüştürüyor. 12 MW’lık kapasite ile yılda yaklaşık 80 milyon kWs elektrik üreten santralimiz, 30 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.