Meandros Festivali etkinlikleri Kuşadası’nda gerçekleştirilen tanıtım ko

Meandros Festivali etkinlikleri Kuşadası’nda gerçekleştirilen tanıtım ko

Meandros Festivali etkinlikleri Kuşadası’nda gerçekleştirilen tanıtım kokteyli ile başladı


Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Geçen yıl ilki gerçekleşen Meondros Uygarlıklar Kenti Festivali"nin bu yıl 2.si düzenleniyor. Didim, Söke Belediyeleri ile Güllübahçe Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen ilk festivalin ardından bu yıl Kuşadası, Güzelçamlı, Ak-Yeniköy ve Bafa Belediyeleri de festivale destek verme kararı aldı.
Meandros Projesi"nin mimarı Başak Kamacı, Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü Kuşadası Carizma Otel"de düzenlenen kokteyli tanıtım töreninde bu yıl gerçekleştirecekleri festival hakkında bilgiler verdiler. Açılış törenine Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altıngün, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkan Yüksel, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu ve çok sayıda davetli katıldı. 14 Haziran Pazar günü Kuşadası'nda düzenlenen festival tanıtım kokteyli ile başlayan festival etkinlikleri  kapsamında 19 Haziran Cuma günü Söke Nuh Bey Konağı"nda bir kokteyl düzenlenecek. 20 Haziran Pazar günü Söke Efes Sineması"nda, "Bir Asi Yürek Zeybek" belgesel film gösterilecek. Ege'nin folklor kültürü ve zeybek danslarının özellikleri, tarihsel ve toplumsal açıdan konunun uzmanlarının görüşleriyle desteklenerek, farklı özellikteki zeybek oyunlarında örnekler içeren belgeselde Manisa, Kütahya, Muğla, İzmir, Aydın ve Bodrum'dan çeşitli danslar yer alıyor. Festival kapsamında 21 Haziran Pazar günü Meandros kültür ve doğa gezisi, köy şenliği Gölyaka ve Kapıkırı köylerinde gerçekleştirilecek. Sabah saat 10.00'da EKODOSD sunumu Kapıkırı Köyü"nde
gerçekleşirken, 15.00-19.00 saatleri arasında da Gölyaka Köyü"ndeki etkinlikler düzenlenecek. Sabah saat 10.00'da gerçekleşecek etkinlikler EKODOSD Beşparmak Dağları, prehistorik resimler ve Bafa Gölü üzerine yöre halkına ve festival katılımcılarına yönelik sunum gerçekleştirilecek. 26 Haziran Cuma günü Söke Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konseri ve resim sergisi etkinlikleri gerçekleşecek. Saat 21.00'de Didim Amfi Tiyatro ve Belediye Düğün Salonu"nda gerçekleşecek konserin yanı sıra aynı gün saat 19.00'da çocuklara yönelik yüz boyama ve maske yapım atölye çalışması gerçekleşecek. 27 Haziran Cumartesi günü Didim Apollon Tapınağı ve Esenköy Cumhuriyet İlkokulunda Bir Asi Zeybek Belgeseli"nin gösterimi gerçekleştirilecek. 28 Haziran Pazar günü Söke'ye bağlı Karakaya ve Avşar köylerinde sabah saat 10.00'dan akşam 20.30'a kadar bir çok etkinlikler düzenlenecek. 3 Temmuz Cuma günü Liege Kraliyet Üniversitesi Tiyatrosu, "Fareli Köyün Kavalcısı" çocuk oyun gösterisi Didim Apollon Tapınağı"nda saat 21.00'de gerçekleşecek. 4 Temmuz Cumartesi günü Güllübahçe Priene'de 18.00, 19.30 saatleri arasında etkinlikler düzenlenecek. 5 Temmuz Pazar günü Akköy'de 17.00'den itibaren etkinlikler başlayacak. 11 Temmuz Cumartesi günü Milet Müzesi ve ören yerinde etkinlikler saat 18.00, 21.00 arasında gerçekleşecek. 12 Temmuz Pazar günü Güzelçamlı Dilek Yarımadası"nda sabah saat 11.00'den akşam saat 20.00'ye kadar etkinlikler düzenlenecek. 19 Temmuz Pazar günü Serçin Köyü"nde Meandros Kültür ve Doğa gezisi ve meydan şenliği düzenlenecek.
Kuşadası Carisma Otel"de düzenlenen açılış kokteyl töreninde EKODOSD Başkanı Başkanı Bahattin Sürücü ilk konuşmayı yaparken, özetle, "Uygarlıklar Deltası Meandros Büyük Menderes Nehri"nin denize döküldüğü yerde gelişen 3 bin yıllık bir kültür değeridir. Meandos'u marka yapan bu festivale her daim destek vermeye hazırız" dedi. Başak Kamacı ise, bu yıl 2.si gerçekleştirilecek olan festivalin biraz geç başladığına dikkat çekerek, "Yaşanan ekonomik kriz en çok bu kültürel faaliyetleri etkiledi. Araya birde yerel seçimlerin girmesiyle programımızda gecikmeler oldu. Fakat bu yıl Kuşadası, Güzelçamlı, Ak-Yeniköy ve Bafa Belediyeleri"nin de festivale desteği büyük. Bir ay sürecek festival kapsamında doğa, tarih ve kültür temalarını ön plana çıkaracağız" dedi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise,"Televole zihniyetinden uzak olan ve tamamen yöresel motişeri, kültür ve tarihi ön plana çıkaran Meandros Festivali"ne destek olmalarının büyük görev olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından slayt gösterisiyle festival programı tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.