Meandros Festivali hazırlıkları devam ediyor

Meandros Festivali hazırlıkları devam ediyor

Meandros Festivali hazırlıkları devam ediyor


Gerçek Gazetesi
Türkiye"nin ilk ve tek bölgesel kültür festivali olan Meandros, 19 Haziran"da başlıyor. Bu yıl ikincisi yapılacak festivalde konserler, tiyatro gösterileri ve Meandros Deltası"ndaki köylerdeki etkinliklerle 19 Temmuz"a kadar sürecek.
Meandros Kültür Sanat ve Turizm Derneği"nin öncülüğünde gerçekleştirilen Meandros Festivali bu yıl bünyesine katılan yeni belediyeler, kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile Kuşadası"ndan Bafa"ya bölgesel güç birliğinin en önemli buluşma noktası haline geldi.
Kültür, sanat ve turizm temalı bir strateji projesi olan Uygarlıklar Deltası Meandros"un lokomotif etkinliği Meandros Festivali, Menderes Nehri etrafında gelişen 3000 yıllık ortak kültürel, sanatsal ve tarihsel mirasın tanıtılmasını hedefliyor. Bu kapsamda özellikle köy şenliklerini merkezine alan festival, tarihi mekânlardaki konser ve tiyatro gösterileri, sanat atölyeleri; çocuklara tarih bilinci ve sanatsal deneyim kazandırmayı hedefleyen eğlenceli etkinliklerle bir ay boyunca devam edecek.
Söke, Kuşadası, Didim Kaymakamlıkları ve belediyeleri ile bunlara bağlı belde belediyeleri köyler ve birçok Kamu Kurum ve kuruluşu ve Sivl toplum örgütünün katkılarıyla gerçekleştirilen Meandros Festivalinin tanıtım kokteyli, festival komitesi ve destekleyen kurumların katılımıyla, Kuşadası Belediyesi"nin ev sahipliğinde 14 Haziran Pazar günü saat 19.00"da Güvercinada"da başlayacak. Festivalin bir aylık programının ilan edileceği programda aynı zamanda basın mensupları ile koordinasyon detayları görüşülecek. Tequila Müzik Grubu"nun konseri ile devam edecek. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.