Meandros Festivali sanatsal etkinliklerle sürüyor

Meandros Festivali sanatsal etkinliklerle sürüyor

Meandros Festivali sanatsal etkinliklerle sürüyor


Gerçek Gazetesi
Didim, Söke ve Kuşadası ve buralara bağlı belde ve köylerinde içinde yer aldığı ve Türkiye"nin tek bölgesel festivali olan Meandros Festivali etkinlikleri kapsamında Didimli minikler, Meandros Çocuk Atölyesi"nde eğitmenleri eşliğinde yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi.
Didim Halk Kütüphanesi"nde yapılan etkinliğe Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Meandros Festivali Koordinatörü Başak Kamacı ve çocuklar katıldı. Etkinlik kapsamında eğitmenler katılımcı çocukları hayallerindeki şekilleri ve kahramanları yüzlerine çizdirirken, daha sonra Başkan Kamacı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Didim"de sürdürülen Meandros Etkinlikleri Ödemişli Ressam Mustafa Ali Kasap"ın daha önce Efes Müzesi"nde sergilenen ve büyük beğeni toplayan “Efeler” Sergisi açılışıyla devam etti. Belediye Düğün Salonunda açılan sergide Mustafa Ali Kasap"ın gözüyle resmedilen “Zeybekler” adlı resim sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu.
Açılan sergisiyle ilgili bilgiler veren ressam Mustafa Ali Kasap, “Bu sergimde zeybek kültürünü konu aldım. Ödemişi, Ulusal Kurtuluş Savaşında ilk kurşunu atan yiğit efeleri burada anlatmaya çalışım. Tarihçi bir ressam olarak zeybek kültürünü ve o günleri şimdiki gençlerimize sanatsal kaygılar gütmeden anlatmaya çalıştım” dedi. Ressam Mustafa Ali Kasap"ın hazırladığı “Zeybekler” adlı sergisi davetliler tarafından büyük beğeni topladı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.