Meandros köy etkinlikleriyle devam ediyor

Meandros köy etkinlikleriyle devam ediyor

Meandros köy etkinlikleriyle devam ediyor


Gerçek Gazetesi
Türkiye"nin tek Bölgesel Festivali olan Meandros Festivali etkinlikleri Kültür ve Doğan gezileriyle sürdürülüyor. Söke"ye bağlı Karakaya ve Avşar Köyü Meandros Kültür ve Doğa Gezileri"nin durağı oldu.
Festivale Söke Kaymakamı İsmail Demirhan da katılırken, etkinlikler ilk olarak Karakaya Köyü"nde başladı. Etkinlik kapsamında köyde bulunan tarih öncesi kaya resimleri katılımcılara tanıtıldı ve doğa gezisi yapıldı. Ardından köyde kurulan el işi ürünlerinin sergilendiği pazar gezildi. Ardından katılımcılar leylekleriyle ünlü Avşar Köyü"ne geçerek köylüler tarafından hazırlanan yerel halk pazarını gezdiler.
Avşar Köyü"ndeki etkinlikler Avşar Köyü İlköğretim Okulu"nda gerçekleştirilen "Ebru" atölyesinin gezilmesiyle devam etti. Köyde etkinliklerle ilgili konuşan Söke Kaymakamı İsmail Demirhan festivalin önemine dikkat çekerken, etkinliklerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Köydeki etkinlikler okul bahçesinde hazırlanan müzik şöleni ile devam etti. İlk olarak Yenidoğan Kültür ve Dayanışma Derneği Halkoyunları Ekipleri yöresel oyunlarını sergilediler. Ardından yerel müzik grubu “Eşatun” söylediği parçalarla köy halkına ve etkinliğe katılanlara müzik ziyafeti çekti. Köydeki etkinliklerde köyün genç kızları müzik eşliğinde oynayarak etkinliğin tadını çıkardılar.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.