Meandros Medical And Dental Journal’dan büyük başarı

Meandros Medical And Dental Journal’dan büyük başarı

Meandros Medical And Dental Journal’dan büyük başarı

ADÜ Meandros Medical and Dental Journal, uluslararası bir indeks olan CINAHL Complete Database, ProQuest ve Türk Medline’da indekslenmeye başladıktan sonra 2016 yılı ilk sayısından itibaren Web of Science-Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından da indekslenmeye başlandı.
Derginin Başeditörlerinden Prof. Dr. Yasemin Turan, Meandros Medical and Dental Journal’un, Web of Science-Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından indekslenmeye başlamasıyla, Web of Science (WoS)’da görünür hale geleceğini belirterek, “Bu durum, atıf sayısının ve derginin kalitesinin artmasında önemli rol oynayacak. Kısa vadede gelişmelerin yakından izlenip SCIE’ye yükseltme imkânı bulacağını ve bir süre sonra derginin impakt faktörünün bilimsel dergilerin değerlendirilmesi ve bilimsel araştırmalar üzerine etkilerini gösteren rakamlar olacağını düşünüyoruz” dedi.
Başeditörler Prof. Dr. Turan ve Doç. Dr. Senem Yiğit Özer, yayın kurulu olarak Kasım 2015’te Thomson Reuters’in veri tabanı olan “Emerging Sources Citation Index (ESCI)”e başvuru gerçekleştirdiklerini belirterek, 2016 yılının 3. çeyreğinde değerlendirilen derginin, ESCI veri tabanına kabul edildiği haberini paylaşmaktan mutluluk duyduklarını da ifade etti.
Sürecin her aşamasında desteğini esirgemeyen Rektör Prof.Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ve minnetlerini sunan Prof. Dr. Turan ve Doç. Dr. Özer, derginin uzun soluklu ve özverili bir çalışma sonucu şu anki durumuna geldiğini belirterek, özverili çalışmalarından dolayı derginin Editörler Kurulu, İstatistik Editörleri ve Danışma Kurulu üyelerine, önceki dönemlerde Editör/Editörler Kurulu olarak emeği geçen öğretim üyelerine ve yazılarıyla destek olan yazarlara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.