MEANDROS ÜYELERİ 2010’UN İLK TOPLANTISINDA BULUŞTU

MEANDROS ÜYELERİ 2010’UN İLK TOPLANTISINDA BULUŞTU

MEANDROS ÜYELERİ 2010’UN İLK TOPLANTISINDA BULUŞTU

- YENİ YILIN İLK TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELEN ÜYELER 3. MEANDROS FESTİVALİ"NİN HAZIRLIKLARINI KONUŞTU
Gerçek Gazetesi
2010 yılının ilk toplantısında bir araya gelen Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği üyeleri, bu yıl yapılacak olan 3. Meandros Festivali hazırlıklarını konuştu.
Toplantıda, 2008 yılından bu yana Meandros Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların ve hazırlanan projelerin genel değerlendirilmesi yapıldı. Projenin hedef ve amaçlarının gerçekleştirilmesi için gerekli önceliklerin de konuşulduğu toplantıda 2010 yılı hedefleri ve çalışma programı belirlendi. Meandros üyelerine destek olmak amacıyla toplantıya katılan Aydın İl Genel Meclisi"nin Sökeli üyesi Kazım Er de, bölge genelinde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
9 KÖY ZİYARET EDİLECEK
Toplantının gündem maddelerinden biri olan bölgedeki köylerin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Bölgenin köylerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıların çözümüne ilişkin üretimin çeşitlendirilmesi ve var olan sorunların çözümü konusunda neler yapılabileceği tartışıldı. Bu kapsamda, Meandros Derneği olarak 2010 yılında köylerde yaşanan sorunların tespit edilebilmesi ve çözüm yollarının bulunabilmesi için tarama ve tespit ziyaretlerinin gerçekleştirilmesine karar verildi. Şubat ayı sonundan başlayarak Haziran ayına kadar dernek üyeleri tarafından Didim ve Söke"de olmak üzere toplam 9 köyün ziyaret edilmesine karar verildi.
MEANDROS DERGİSİ YENİDEN ÇIKARTILACAK
Gündem maddelerinden biri de Menderes Deltası"nın tek bölgesel yayını olan ve tarihsel-kültürel geçmişimizin kayıt altına alırken aynı zamanda önemli bir iletişim aracı da olan Meandros Dergisi"nin yeniden yayın hayatına başlamasıydı. En son 5. Sayısı çıkan ancak maddi sorunlar nedeniyle yayımına ara verilen derginin yeniden çıkartılmasına ve bunun için gerekli sponsorluk görüşmelerine başlanmasına karar verildi.
2010 yılında gerçekleştirilecek 3. Meandros Festivali"nin tarihlerinin de belirlendiği toplantıda, bu yılki festivalin kapsamı ve etkinlik takvimine ilişkin öneriler görüşüldü. Çeşitli kurum-kuruluşlardan, sanatçılardan ve bölge halkından gelen talepler değerlendirildi. Buna göre 25 Haziran-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Meandros Festivali kapsamında haftalık etkinliklerin ve festival kapsamına alınacak köylerin belirlenmesi için ikinci toplantıya kadar hazırlık yapılmasına karar verildi.
Taslak programın belirlenmesinden sonra bölgedeki diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile gerçekleştirilecek ortak etkinliklerle ilgili Meandros Derneği bir dizi görüşme gerçekleştirecek. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum