MEHMET KOYUCU İLE ADAYLIĞI ÜZERİNE

MEHMET KOYUCU İLE ADAYLIĞI ÜZERİNE

MEHMET KOYUCU İLE ADAYLIĞI ÜZERİNE

RÖPORTAJ
Soru - Sayın Mehmet Koyuncu AKP"den milletvekili aday adayı olmak için hazırlık yapıyorsunuz; çalışmalar nasıl gidiyor?
Koyuncu: Çalışmalar oldukça iyi gitmektedir. Hâlihazırda genel merkezden formlar tarafıma intikal etmiş durumdadır. Gerekli evrakların (sabıka kağıdı, nüfus kağıdı örneği, iki adet fotoğraf ve Vakıf bank Yenişehir ANKARA şubesine yatırılacak para makbuzu) hazırlanması için çalışmalara başlamış bulunmaktayım.

Soru - Politikaya neden atıldınız? Daha önceki dönemlerde politik deneyiminiz oldu mu?
Koyuncu: Söke ye döndükten sonra Söke"nin Devlet imkânlarından faydalanmadığını görüp, Söke"nin sorunlarını çözebileceğime inandığımdan dolayı politikaya atılmaya karar verdim.
Devletin üst kademesinde görev yaparken politikacılarla iç içe çalışmamı politik bir deneyim olarak değerlendiriyorum. Aynı zamanda Türkiye"nin enerji politikaları konusunda dönemin Başbakana danışmanlık yapmam beni politikaya daha da yakınlaştırmıştı. Hatta o dönemde Başbakan Sayın Tansu Çiller beni 4. sıradan Milletvekili adayı göstermiş teşekkür edip kabul etmemiştim.

Soru - AKP Genel merkezi adaylığınıza nasıl bakıyor?
Koyuncu: Adaylık teklifi genel merkezden gelmiştir.

Soru - Devletin üst kademelerinde görev yaptınız; bu deneyimleriniz politik yaşamda sizce size yardımcı olacak mı?
Koyuncu: Evet tabiî ki yardımcı olacak. Eğer ben Milletvekili seçilirsem bürokrasideki deneyimlerim ve camiadaki arkadaşlarımın bana projelerimde çok büyük katkılarının olabileceğini biliyorum. İşin mutfağını bilmenin hem Millete hem de Hükümete faydalarının olacağını da düşünüyorum.

Soru - İlçemizdeki AKP Yöneticileri ile aranız nasıl adaylığınızı destekliyorlar mı?
Koyuncu: Şu ana kadar herhangi bir temasım olmadı. Aday adaylığımın kesinleşmesinden sonra kendileri ile istişare etmeyi planlıyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki halkın çok büyük desteğini ve teveccühünü görüyorum.

Soru - Son Ankara ziyaretiniz de kimlerle görüştünüz, adaylığınıza nasıl bakıyorlar?
Koyuncu: Son Ankara ziyaretim de Parti ileri gelenlerinden bir kaçı ve yetkili bir Bakanla görüştüm. Aday olmamı istiyorlar.

Soru - Sayın Tansu ÇİLLER Millet vekili aday adayı olacağınız duydu mu? Duyduysa nasıl karşıladı?
Koyuncu: Tabi ki kendisiyle istişare ettim. Çok memnun olduğunu ve tam destek vereceğini söyledi. Memlekete faydalı olacağımı ifade etti. Ancak sıralamanın da önemini dikkat çekti.

Soru - Milletvekili olmaya karar verdiniz? Ama siyasi yaşam bürokrasiden daha farklı bir kulvar, bu kulvar size şans getirebilir mi?
Koyuncu: Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki bürokraside kendim için asla bir istekte bulunmadım ve beklentimde olmadı. Ama çalışmalarım ve başarılarım beni bu konumlara getirdi. Benim şu anda milletvekilliği beklentim de yok. Memleketim ve Söke için hayırlısı olacaksa olmasını Allah"tan diliyorum. Şansa ihtiyacım yok elimden geleni yapacağım hayırlısı ise Allah verir.

Soru - Milletvekili seçilirseniz Söke"ye ve Sökelilere ne gibi katkılarınız olur?
Koyuncu: Başlangıçta şunu söylemeliyim ki bütün Sökelilere kapım sonuna kadar açık olacak eğer seçilirsem Sökeliler hiçbir partinin yöneticilerini (eki ve yeni) kullanmadan bütün istek ve arzularını tarafıma iletecekler yani doğrudan benimle temas edebilecekler.
• Söke"nin il olması için çalışacağım.
• Söke Ovası"nın elektriklenmesi için gerekli tüm çalışmaları yapacağım.
• Sivil toplum örgütleri ile birlikte Söke alt yapısı ve tarımı için gerçekleştirilecek projelerin Ankara ayağı tarafımdan halledilecektir.
• Söke Organize Sanayi Bölgesi"nin gerçekleşmesi için gerekli bütün desteği vereceğim.
• Söke"de komşu ilçemiz Nazilli"deki gibi doğal gazın kullanılmasına yönelik çalışmalara destek sağlayacağım.
• Seracılığın geliştirilmesi için gerekli çalışmalara katkıda bulunacağım.
• Söke"nin daha yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için Belediye ile iç içe olacağım.
• Söke"de üniversite kurulması için çalışacağım (örn. SÖKE Ü. neden olmasın?)
• TARİŞ"in yeniden organize edilmesi için gerekli çalışmayı yapacağım.
• Söke"nin tarım desteklerinden max. Seviyede faydalanması için çalışacağım. (örn. Kırsal kalkınmada payının artırılması vb)
• İşsizliğin önlenmesi için katma değeri yüksek tarımsal ve sanayi projelerinin gerçekleşmesi için sivil toplum örgütleri ile birlikte bürokratik deneyimlerimde kullanarak gereken katkıyı sağlayacağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.