Menderes taştı, mahsur kalan çoban kurtarıldı

Menderes taştı, mahsur kalan çoban kurtarıldı

Germencik'de, son günlerdeki yağmurlar sonrası kapakları açılan barajlarında etkisiyle Büyük Menderes Nehri'nin Turanlar Mahallesi kısmında taşkın meydana geldi.

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, son günlerdeki yağmurlar sonrası kapakları açılan barajlarında etkisiyle Büyük Menderes Nehri'nin Turanlar Mahallesi kısmında taşkın meydana geldi. Tarım arazileri sular altında kaldı. Arazide yükseltide kalan ağılında hayvanlarında mahsur kalan besici 35 yaşındaki Turan Arslan'ı AFAD ekipleri botla kurtardı.

İncirliova, Germencik ve Söke ilçelerinden geçen Büyük Menderes Nehri, son günlerdeki yağmurla birlikte su seviyesi oldukça yükselen Bozdağan ilçesindeki Yenidoğan Barajı, geçen cumartesi günü kapak açtı. Nehir yatağından ilerleyen sulan, Germencik'in Turanlar Mahallesi'ndeki bölümüne kadar ulaşıp bu noktada taşkın yarattı. Besicilik yapan Turan Arslan, bugün saat 15.00 sıralarında, 150 koyunu ile taşkın suların ortasında adayı andıran tepe üzerindeki ağılında mahsur kaldı. Arslan'ın imdadına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yetişti. AFAD ekipleri Arslan'ı botla kurtarmayı başardı. Koyunlar ise bulundukları ağılda kaldı. Şuan koyunlar için herhangi bir çalışma yapılmayacağı öğrenildi. Olayın şokunu üzerinden atamayan Arslan kendisini kurtaran AFAD İl Müdürü Recep Coşkun'a ve ekibine teşekkür etti. Turan Mahallesi'nin alt kısmındaki yüzlerce dönümlük arazi ise sular altında kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.