Menderes’in kirliliği mecliste

Menderes’in kirliliği mecliste

Çerçioğlu Menderes’in kirliliğini meclise taşıdı

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Özlem Çerçioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir soru önergesi vererek Büyük Menderes Nehri'nin kirliliği ve kirliliğinin önlenmesi için çalışmalar yapılıp yapılmadığı konularını Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun yazılı olarak yanıtlamasını istedi.
Özlem Çerçioğlu verdiği soru önergesinde; "Aydın ilimize bağlı Sultanhisar ilçesinde tarım alanları Büyük Menderes Nehri'nin bir kolu olan Malgaç Çayı'ndan sulanmaktadır.
Özellikle Uşak ve Denizli illerinde deri ve tekstil fabrikalarının atık suları arıtım yapılmadan Büyük Menderes Nehri'ne deşarz edilmekte, kirlilik tarım arazilerine taşınmaktadır. Buna göre;
1-Bakanlığınızın Büyük Menderes Nehri'nin kirliliği konusunda yaptığı çalışmalar nelerdir?
2-Uşak ve Denizli Bölgelerinde deri ve tekstil sanayi kuruluşlarının kaçı arıtma tesisine sahiptir? Arıtma tesisi bulunmayan veya arıtma tesisi olupta mevzuata uygun çalıştırmayan sanayi kuruluşları hakkında cezai işlem uygulanmış mıdır?
3-Nehrin sularının tarımsal sulamada kullanılması sonucu oluşan toprak kirliliği ve tuzlanmaya karşı bir önlem alınmış mıdır?
4-Toprak kirliliği ve tuzlanma nedeniyle tarım ürünü rekoltesinde büyük düşüşler yaşanmaktadır. Bu konuda çiftçimize herhangi bir bilgilendirme toplantısı yapılmış mıdır?
5-Ülkemizin yeşil varlığının toprak kirliliği, çölleşme tehlikelerine karşı korunması için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.