“Menopoz dönemi gıda beslenmesi kadar duygusal beslenmeye dikkat”

“Menopoz dönemi gıda beslenmesi kadar duygusal beslenmeye dikkat”

“Menopoz dönemi gıda beslenmesi kadar duygusal beslenmeye dikkat”

Aydın Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem başar, erkeklere göre çok daha fazla duygusal olan kadınların sağlıklı bir yaşam için beslenmeye dikkat ettikleri kadar duygusal ve ruhsal düzenlerine de dikkat etmelerini istedi. Özellikle kadınların menopoz evresinde beslenmesine dikkat ettiği kadar çevresindeki kişilerin de ruhsal ve duygusal açıdan hassas davranmasını isteyen Diyetisyen İrem Başar, “Kadın olmanın doğal bir evresi olan menopoz dönemi tedavi edilmesi gereken bir hastalık değildi. Bu dönem tümüyle doğal bir süreçtir ama beden sağlığını destekleyecek düzeyde hormon üretilmesi için menopoz dönemine her kadının fiziksel, duygusal, ruhsal ve durumsal açıdan çok sağlıklı girmesi gerekir” diye konuştu.
Özellikle sıcak iklimi olan yerlerde bazı evrelerin daha sıkıntılı olabildiğini belirten Diyetisyen İrem Başar, daha rahat ve sağlıklı bir menopoz dönemi için fiziksel beslenme kadar duygusal beslenmeye de ağırlık verilmesini önerdi. Duygusal beslenmenin kişi ile birlikte çevresindekilerin anlayış ve hoş görüsünün önemli olduğunu kaydeden Başar, bu durumda eş, çocuk ve aile fertleri başta olmak üzere iş arkadaşından komşuya kadar herkesin daha anlayışlı olmasını tavsiye etti. Başar bunun yanında sürecin daha atlatıması için beslenme konusunda alınabilecek tedbirleri; "Günlük öğün sayınızı artırmalı, böylelikle artan yaşla beraber düşen metabolizma hızınızı korumaya çalışmalısınız.
Her yaş döneminde yeterli kalsiyum alımına dikkat etmelisiniz. Özellikle süt ve süt ürünlerinin yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller, incir, fındık, badem, gbi kalsiyum kaynaklı yiyeceklere ağırlık verin” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.