Mersin; "Çok ama Çok zor günler geçiriyoruz"

Mersin; "Çok ama Çok zor günler geçiriyoruz"

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yaptığı yazılı açıklamada AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ı eleştirdi.

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ı eleştirdiği yazılı açıklamada şunları söyledi.

Çok ama çok zor günler yaşıyoruz. Zam kelimesinin tanımını adeta bir daha yapıyoruz.

Dün AKP Aydın vekili Mustafa Savaş, açıklama yapıyor emekliye 2.500 lira maaş veriyoruz, memura %2,5 ek zam diyor, “bereketli olsun” diye de ekliyor.

Bereketli olur Sayın Savaş, sen onu merak etme evelallah memurun, emeklinin alın terinin karşılığı elbet helaldir de bereketlidir de.

Ama sen ortalama bir hanenin bile kullandığı elektriğe %125 zam yaparsan, ortalama bir hanenin temel giderlerinin faturasını alır 1000 liraya dayarsan nasıl çıkılacak bu işin içinden.

Bak TÜİK’in kendi verilerine göre bile sağlık ürünlerine yılda %431, kömüre %137 zam gelmiş yahu. Market, çarşı, pazar enflasyonunu geçtim bu TÜİK’in verileri.

Hala daha babanın bağından bağ bağışlamış gibi bereketli olsun diyorsun ya! O %2,5’u yani 60 lirayı sana verelim de nasıl bir bereket görüyorsun markete çıkalım da gösteriver bize. Pişkinlikte, aymazlıkta, sizin gibisini bu cumhuriyet görmedi, anlaşılan göremezde. Fiyatı artmayan bir şey kalmadı yahu. 2002 yılında %29 ama doğru düzgün hesapla %29 enflasyonla devraldığınız memleketi, TÜİK hesaplarını flash belleklere dayandırmanıza rağmen %36 enflasyona getirdiniz. Ben sana bir şey söyleyeyim mi Savaş? 2002’nin enflasyon hesap yöntemini kullansak %70’in üzerine çıkacak. Yazık size be!

Üretici fiyat enflasyonunu hiç söylemiyorum; %80 yahu.

Elinize yüzünüze bulaştırdınız. Şimdi kalkın şu koltuklardan düşün bu memleketin yakasından, bundan sonra birbirinizin gözlerindeki ışığa bakın durun. Milletin sizi dinlemeye de görmeye de tahammülü kalmadı artık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.