MERSİN: MİLLET ÇAREYİ ÇALI ÇIRPI YAKMAKTA BULDU

MERSİN: MİLLET ÇAREYİ ÇALI ÇIRPI YAKMAKTA BULDU

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Mersin'in açıklaması şöyle:

Kış geldi kapıya dayandı. Elektrikti, gazdı, zamdı derken millet çareyi çalı çırpı yakmakta buldu.

Hadi ısınmayı böyle çözdük diyelim, hadi battaniyeyle oturduk evimizde diyelim de, yediğimiz iki somun ekmeği ne yapacağız, nasıl alacağız?

Rakamların diliyle konuşalım;

2021 Aralık ayında asgari ücretli vatandaşımız, bir aylık geliriyle 1412 tane ekmek alıyormuş. Bugün geldiğimiz noktada ise bu rakam sadece 733 ekmeğe düşmüş.

2021’de 180 lira olan ekmek mayası 350 lira olmuş.

Buğday deseniz ona keza… Çiftçi üretemiyor, çiftçi borçlu, çiftçi AKP hükümetiyle dibin dibini gördü, 3 milyar lirayı aşan borcu icra takibinde…

Peki, AKP’nin beyzadelerinin umurunda mı? Mesela AKP Aydın Vekili Mustafa Savaş’a sorsak, 1 ekmek kaç lira desek bilir mi acaba? Bilmez sevgili dostlar, bunların menüsünde ekmek yok, bunların menüsünde et var, süt var, tatlı var hem de en alası ama ekmek yok.

Bunların gündeminde çiftçi yok; kendi ikballeri var, bir dahaki dönem ne olacağım kaygısı var ama çiftçi, emekli, çalışan yok.

İşte bu yüzden ekonomimiz bu hale geldi. Umursamazlıkları milleti gündemlerinden çıkarmış olmaları, milletimizin bugününü bitirdi, yarınına ipotek koydu.

Ama sonun başlangıcındalar. Takvimler çalışıyor, sayılı günler geçiyor. Bir somun ekmeğin, bir kilo etin, çocuklarımızın cep harçlıklarının hesabının yapılmayacağı günler çok yakında geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.