Mesafe yarışmasında dereceye giren güvercin sahipleri ödüllendirildi

Mesafe yarışmasında dereceye giren güvercin sahipleri ödüllendirildi

Aydın’ın Nazilli İlçesinde geçtiğimiz yıl kurulan Nazilli Profesyonel Güvercin Sevenler ve Yetiştirenler Derneği, Posta Güvercini Mesafe Yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenledi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da katıldığı ödül gecesinde Ege Bölgesi’nin dört bir yanından gelen tanınmış Posta Güvercini yetiştiricileri de Nazillili yarışmacıları yalnız bırakmadı. Nazilli Profesyonel Güvercin Sevenler ve Yetiştirenler Derneği’nin Yıldıztepe mahallesinde bulunan dernek lokalinde yapılan ödül gecesinde güvercinlerinin kazandığı 7 kupayı teslim alan Posta Güvercini Yetiştiricisi Ahmet Şeberoğlu, kupaları taşıyamayınca gecenin ilgi odağı oldu. Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda Mehmetçiğe başarı dileklerinde bulunan hobiciler şehitler için saygı duruşunda bulunarak ardından istiklal marşını hep birlikte okuyarak dua ettiler. Gecede ayrıca Posta Güvercini Federasyon başkanı tarafından hediye edilen 3 posta güvercini açık artırma ile 3 bin 200 liraya satılarak geliri derneğe bağışlandı.


 

Posta Güvercini Mesafe Yarışması’nın, posta güvercinlerinin ırklarının korunmasında büyük rol oynadığını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Kır, “Dernek olarak bu ikinci ödül törenimiz. Posta güvercini yarışmaları sadece Türkiye’de değil dünya genelinde büyük ilgi görüyor. Çünkü insanlığın haberleşmeye ihtiyaç duyduğu günden bu yana Posta Güvercinleri kullanılıyor. Günümüzde ise bu olay sadece hobi olarak kaldı. Ama bizler Posta Güvercinlerini, asilliklerinden, sadakatlerinden ve güzelliklerinden dolayı çok seviyoruz. Dünyada çok sayıda güvercin ırkı var ama bizim için Posta Güvercinleri ayrı bir değer.”


 

Güvercinler 500 kilometrede yarıştı

 

Başkan Kır, bu yıl ikincisini düzenledikleri 3 ayrı kilometredeki mesafe yarışmasında iki yüzden fazla güvercinin yarıştığını ifade ederek, “Nazillili hobiciler olarak kendi aramızda amatör olarak düzenlediğimiz 300, 400 ve 500 kilometre mesafe yarışımızda dereceye giren arkadaşlarımıza kupalarını ve ödüllerini sadece Nazillili güvercinseverler olarak değil bu hobiye gönül vermiş, emek vermiş, destek vermiş olan Ege Bölge’mizdeki değerli dostlarımızı da davet ettik. Dereceye giren arkadaşlarımız kupalarını bu ustalarımızın ellerinden aldı. Bizim için büyük gurur kaynağı oldu. Bizlere en büyük desteği veren, kendisi de bir güvercin sever olan değerli Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık başta olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


 

Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise konuşmasında, doğayı ve canlıları seven herkese destek olduğunu ifade ederek, “Şahsım olarak doğayı ve canlıları seven herkese destek vermek istiyorum. Güvercin camiası ayrı bir camia ve burada çok değerli dostlarım var. Elimden geldiğince de destek olaya gayret ediyorum. Bayrağına, vatanına saygılı güvercinseverlerin arasında bulunmaktan da ayrı bir gurur duyuyorum. Kendim koyu bir Nazilli Belediyespor ve Beşiktaş sevdalısı olduğum için özellikle siyah beyaz renkteki güvercinleri beslemeyi tercih ediyorum. Ama her biri ayrı bir güzel. Herkese de güvercin beslemesini tavsiye ederim” dedi.

 

Kupa Avcısı Şeberoğlu

 

40 yıldan fazla bir süredir Posta Güvercini yetiştiren Ahmet Şeberoğlu, 3 ayrı kategoride yarışan güvercinlerinin kazandığı 7 adet birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupalarını oğlu Hüseyin Şeberoğlu adına aldığını ifade etti. Yarışta verilen 9 kupadan 7’sini alan ve birincilikleri de kimseye kaptırmayan Şeberoğlu, kazandığı kupaları kucağına sığdıramayınca gecenin de ilgi odağı olarak tebrik yağmuruna tutuldu. Gecede ayrıca yarışmaya katılan herkese ilçedeki diğer güvercin derneği olan Nazilli Güvercin, Kanarya, Akvarist Yetiştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı Murat Şimşek tarafından katılımcı kupası verildi. Hobiye destek verenlere de plaket verilerek teşekkür edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.