MESLEKİ EĞİTİME TEŞVİK SAĞLAYIP; ÖNEM VERDİLER

MESLEKİ EĞİTİME TEŞVİK SAĞLAYIP; ÖNEM VERDİLER

AYDIN SANAYİ OADASI ve AYDIN TİCARET BORSASIORTAK BASIN AÇIKLAMA YAPTI

Gerçek Gazetesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 5 milyon 460 bin liraya Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde 24 derslikli TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptırdı.

Ortak basın açıklamasında; Bu önemli yatırım; TOBB’ un  81 ilde Meslek Lisesi yapma kararı doğrultusunda, mesleki eğitimi teşvik etme ve mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu ifade etmektedir, denildi.

Bu sebeple, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür edildi ve "ASTİM Organize Sanayi Bölgesi içinde, 23 dönümlük hazine arazisi ASTİM OSB Yönetiminin feragat etmesiyle  meslek lisesi alanı olarak kabul edilmiş ve  bu alanda 24 derslikli TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapımının önü açılmıştır.

Aydın’a kazandırılan TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yatırımını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Aydın’ daki 9 Oda- Borsayı temsilen gerçekleştirmiştir. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tüm söylemlerinde; TOBB tarafından gerçekleştirilen her konudaki çalışmaların merkezinde Oda- Borsaların olduğunu belirtmektedir. Dolayısıyla, ilimize kazandırılan TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimizdeki tüm oda ve borsalarımızı ilgilendirmektedir.

Ayrıca, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi içindeki, TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilimizdeki imalat sanayinin talep ettiği nitelikte  öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu sebeple meslek lisesinin ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından işletilmesi gündeme gelmiş ve  Sayın Valimiz tarafından da desteklenmiştir. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin bu şekilde işletilmek üzere açılması; ilimiz ve bölgemiz için gelecek nesillerin mesleki eğitimi tercihinde ve  en iyi şekilde yetişmesinde örnek bir çalışma olacaktır. Bu talebimizi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun    12 Mart 2018 tarihindeki oda-borsa ziyaretlerinde ifade edeceğiz. İlimizdeki reel sektörün talep ettiği özellikteki  işgücünün yetişmesini sağlayacak TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin işletilmesinde oda ve borsalarımızın da önemli katkıları olacaktır. Bu tüm ilimizi ilgilendiren bir konu olup birlikte hareket edildiği taktirde başarılı olacağımıza inanıyoruz." denildi.

ayso-aydin-ti̇caret-borsasi-001.jpg

tobb-meslek-li̇sesi̇.-2-docx.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.