METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ 'NDEN 'YANGIN' UYARISI

METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ 'NDEN 'YANGIN' UYARISI

"SON YILLARIN EN KRİTİK GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ"

(İHA) - Ülkenin değişik yerlerinde yağmur ve sel felaketleri devam ederken Aydın'da çöl sıcakları halen devam ediyor. Aydın meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz Aydın'da son günlerde artan yangın olaylarının yüksek sıcaklık ve düşük nem oranı nedeniyle felakete neden olduğunu ve içinde bulunduğumuz haftanın son yılların en kritik günleri olduğunu belirtti.
Ülke genelinde haziran, temmuz ve ağustos ayının ilk haftalarında etkili olan sıcak havanın Ege dışındaki illerde yerini serin ve yağışlı havaya bıraktığını ancak Ege'de halen sıcaklığın devam ettiğini kaydeden Yılmaz önümüzdeki bir hafta içerisinde de yağış beklenmediğini söyledi. Hava sıcaklığının halen mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini buna karşın da nem oranın da oldukça düştüğünü belirten Aydın meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz "Gündüzleri hava sıcaklığı 42 dereceye kadar yükselirken, nem 11dereceye kadar düşüyor. Aynı zamanda iç bölgelerdeki yağış nedeniyle hava rüzgarlı oluyor. Yaşanan bu olumsuz hava koşulları uzun süredir devam neden kuraklıkla birlikte yangın için en kritik günleri yaşıyoruz. Vatandaşlarımız yangına karşı çok hassas olmalıdır" dedi.



Yaşanabilir bir çevre için ormanların öneminden söz eden Yılmaz, mevsimlerdeki bu anormal değişiklikte her geçen gün meydana gelen yangınlarla azalan ormanlık alanların ciddi etkisi olduğunu kaydetti. Yılmaz bu güne kadar tutulan kayıtlara göre Ege Bölgesi ve özellikle Aydın'ın son 50 yılın en kurak mevsimini yaşadığını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.