Meyve sebze mamulleri ihracatçıları tanıtıma hız verdi

Meyve sebze mamulleri ihracatçıları tanıtıma hız verdi

Meyve sebze mamulleri ihracatçıları tanıtıma hız verdi

Ege Bölgesi’nin yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatında lider pazar konumunda olan Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen ANUGA Gıda ve İçecek Fuarı’na Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ile İzmir Ticaret Borsası ortaklaşa 31,5 metrekarelik stand kiralayarak katıldı.
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve İzmir Ticaret Borsası özellikle turşular, domates salçası, kurutulmuş sebzeler, konserve sebze ve meyveler, dondurulmuş sebze ve meyveler gibi önemli ihraç ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirirken, aynı zamanda Birlik üyelerine müşterileri ile görüşmeleri için imkân sağlandı.
Bu yıl Yunanistan’ın partner ülke olarak yer aldığı ANUGA Fuarı, dünyanın her yerinden gelen alıcı ve satıcıların buluştuğu en büyük platformlardan biri olarak 5 gün süresince 160 bin kişiyi ağırladı ve bu yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile rekor katılım gerçekleşti. ANUGA Fuarı’nda bu yıl 7.063 firma stand ile katılım sağlarken bu firmaların yüzde 89’unu Almanya dışındaki ülke katılımcıları oluşturdu. Fuara gelen ziyaretçilerin ise yüzde 68’i Almaya dışından gelen ziyaretçilerden oluştu. Bu yılki ANUGA Fuarı’na 285 Türk firması katılırken, Milli Katılım Organizasyonu İstanbul Ticaret Odası tarafından yapıldı. Fuarda, toplam 10 holde gıda, içecek, taze meyve ve sebze, hayvansal ürünler, süt ürünleri, dondurulmuş ürünler, organik ürünler, unlu mamuller gruplarında ürünler sergilendi. Ayrıca ekipman ve hizmet sektörüne yönelik hollerde de fuar katılımcıları yer aldı.
Fuar ile ilgili izlenimlerini aktaran Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Göksel, ANUGA Fuarının dünyanın en büyük gıda fuarı olması ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her tarafından alıcılarla buluşma imkanı olması sebebiyle Birlik olarak fuarda bulunmanın önemli olduğunu ve stand kiralamayan firmalar için Birlik standının buluşma noktası olduğunu belirtti. Ege Bölgesi’nden yapılan yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatında Almanya’nın en büyük pazar konumunda olduğuna işaret eden Göksel, “Almanya’ya 2014 yılında 156 milyon dolar yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdik. Toplam ihracatımızda Almanya’nın payı yüzde 23 seviyesinde. Yeni pazarlar bulmanın yanı sıra mevcut pazarlardaki prestijin korunması adına fuarda Birliğin temsil edilmesi son derece önemliydi. Başaralı bir tanıtıma imza attık. Standımıza 5 gün boyunca gösterilen ilgiden memnun kaldık” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.