E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

MHP’nin Projeleri, hedefleri ve Aydın Milletvekilleri adayları

 

 

Tanıtım kitapçıkları şu başıklardan oluşuyor;

 

1- Tavizin sınırı başlıklı kitapçıkta şu konularla iktidar eleştiriliyor:

 

a) “Teslimiyetçi dış politika”

 

b) “Avrupa Birliği”

 

c) “AB’nin PKK ve bölücülerle ilgili talepleri.

 

d) Etnik kimlik siyaseti. Zorla azınlıklar yaratma politikaları.

 

e) AB’nin Ermeni sorunu yaratması

 

f) AB’nin Türkiye’nin önüne koyduğu dayatma listesi. Bu birinci kitapçıkta yer alan bu konular eleştirilmekte, AK Parti hükümeti yerilmektedir. AK Parti’nin başarısız, teslimiyetçi bir dış politika çıkmazına, batağına saplandığı gerekçeleri ile vurgulanıyor.

 

2- Sağlıksız Sağlık başlıklı kitapçıkta ise şu konular yer alıyor.

 

a) Olmayan sağlık

 

b) Partizanlığın sonuçları

 

c) Yeşil kart uygulamaları

 

d) Genel sağlık sigortası yasası

 

e) Sosyal Güvenlik Konuları bir gerçekçi sağlık açısından anlatılıyor.

 

3- Ekonomide çöküş, başlıklı üçüncü kitapçıkta ise şu başlıklar yer almaktadır. İşsizlik, borçlanma, yabancılaşma, yoksulluk ve yolsuzluk konuları yer alıyor.

 

a) Ekonomide AKP’nin beş yıllık kara dönemi vurgulanıyor.

 

Başlıca konular ise şunlar;

 

a) Büyümenin kaynağı

 

b) İthalat rekoru 137 milyar dolar (2006)

 

c) Dış Ticaret açığı rekoru 52 milyar dolar (2006)

 

d) Cari işlemler açığı rekoru 31.3 milyar dolar (2006)

 

e) İç borç rekoru 264 milyar YTL

 

f) Dış borç rekoru 207 milyar dolar

 

g) Toplam borç rekoru 397 milyar dolar

 

h) Kişi başına düşen borç 5.300 dolar

 

Daha birçok konu, resmi kaynaklar gösterilerek ortaya konmuş gerçek rakamlardır.

 

AKP’nin Aydın’a yaptığı azizliği bir örnekle vereceğim.

 

Aydın’a 2002-2006 arası yapılan mukayeseli parasal yatırım. (TEFE 2002=100)

 

2002-100, 2003-88, 2004-69, 2005-68, 2006-63 Çine Barajı’nın neden bitmediği ortada!..

 

4- Vergi Zulmü, dördüncü kitapçıkta, AKP iktidarının “Vergi Zulmü” anlatılıyor.

 

Bu 4 kitapçık dışında birçok konuyu içeren plan ve projeleri ile örnek üniteleri var. Değerli seçmenler, başbakan kendi dönemini güllükgülistan göstersede, siz yine de MHP’nin bu kitaplarını incelemeden karar vermeyin. Önce akı ve karayı görün.

 

Gelelim MHP’nin 23. dönem Aydın Milletvekili adaylarına. Liste sırasına göre, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak, Recep Taner, Yusuf Keremit, Haldun Haluk Alıcık, Meşkure Lale Budaklı, M. Ali Künkçü, Selim Karakoyun.

 

Ben MHP’ye Aydın’dan iki şans tanıyorum. Ama hiçte belli olmaz. Bu dörtte olabilir. Ben, öncelikle bu ilk iki aday üzerinde durmak istiyorum. Ertuğrul Kumcuoğlu ve Ali Uzunırmak. Bu iki adayda kurt politikacılardandır. Ertuğrul Kumcuoğlu, 21. dönem DSP Aydın Milletvekilliğini yaptı. Deneyimli, kültürlü, tanınmış bir bürokrat, olgun bir politikacıdır. DSP adayı iken bu adayı ben yazıp tanıtmıştım.

 

Onu, partiye aktarmakla çok iyi etmişler. Aydın halkı onu çok iyi tanır ve sever. DSP oy verir.

 

İkinci sıra adayı Ali Uzunırmak, partiyi Aydın’ın sorunlarını hiç bırakmadı. Hep sahip çıktı ve Aydınlı‘nın yanında yer aldı. Ben, iki parlementerde bunu gördüm. Birincisi Nahit Menteşe,ikincisi Ali Uzunırmak, aynı zamanda MHP‘nin genel kurmaylarındandır. Çalışkan, dürüst, ileriyi gören, zeki ve kurnaz. Kurnazlığı, partiyi iktidara taşıma çabalarından kaynaklanıyor. Onu. kişisel olarak Maraton Tv ‘de canlı bir programda tandım. Çok işi olmasına rağmen, gecikmeli de olsa, verdiği sözü tutarak, geldi ve canlı yayına katıldı. Bir kazadan sonra, yaralı yaralı Aydın‘da, Nazilli‘de koşturup çalıştı. Ertuğrul Bey‘i de sanırım o partiye kazandırdı.

 

 Recep Taner,uzun yıllar MHP il başkanlığı yapmış özverili bir arkadaş.Sırat Köprüsünü geçer mi, geçmez mi? Onu bilmem ama geçerse Aydın için çok yararlı olacağına inanıyorum.

 

Dördüncü adayımız ise Yusuf eremit. Eğer bir sürpriz olursa, bu arkadaşımız da Ankara trenine biner. 30 Haziran 2007 Cumartesi günlü sayımızda Arif Akçay arkadamız tanıttı.

 

MHP çevresinde toplanan seçmenler, genelde içte ve dışta onurlu bir yaşam istiyor. Terör bitsin, kardeş kardeşi vurmasın diyorlar. Aynı vatanda elele tutuştuğumuz, omuz omuza yürüdüğümüz, aynı Allah’a inanıp aynı kıbleye yönelip ibadet ettiğimiz insanlar kandırılarak birbirine düşman edilmesinler. Vatanımız, bayrağımız, onurumuz birlik ve beraberliğimiz başkalarının çıkarları uğruna yara almasın diyorlar. Kaderde, tasada, acıda ve sevinçte birlikte olalım. Herkese iş, ekmek, barış ve refah verelim.

 

İşte iktidara yürümeye çalışan MHP’nin söylemleri. Başbakan her ne kadar, “MHP, CHP’nin değirmenine su taşıyor” dese de, MHP hak bildiği yolda ilerlemeye ve yükselmeye devam ediyor.

 

Gazetemizin sağ üst köşesindeki mini anketimize gelen bilgilere göre Söke’de şu anda CHP’den sonra ikinci parti durumunda.

 

Biz bütün partilere dilediğimiz başarıları MHP’ye diliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar