MİLLETVEKİLİ ATAY BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMUŞ

MİLLETVEKİLİ ATAY BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMUŞ

ASKİ, Milletvekili Atay'ı mesnetsiz iddialarla kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya çalışmakla suçladı.

Gerçek Gazetesi

AK Parti Aydın Milletveki Mehmet Sadık Atay'ın, Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İşletmesi (ASKİ) aleyhine yaptığı açıklamalara cevap geldi. Asılsız açıklamalarıyla zor durumda kalan Milletvekili Atay'a ASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, "AKP Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay’ın bir internet sitesinde gerçekleri yansıtmayan açıklamaları üzerine aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Milletvekili Atay, mesnetsiz iddialarla kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya çalışmaktadır." denildi. 

Milletvekili Atay'ın açıklamaları abesle iştigal olarak değerlendirilirken, "Öncelikle belirtmek isteriz ki; Aydın il, belediye ve belde merkezlerinde yerleşik nüfusun il geneline oranı yüzde 60 olup 0-10 ton kademe aralığındaki abone sayısı toplam abone sayısının yüzde 83’üne karşılık gelmekte ve bu aboneler ilk kademe üzerinden örneğin Efeler ilçesinde 1,66 TL olarak fiyatlandırılmaktadır. Açıklamada ileri sürülen Aydın Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 200-250 bin abonenin 11-20 ve 21-30 ton aralığında su kullandığı iddiasının hiçbir maddi dayanağı yoktur; örneğin Efeler ilçesinde 11-20 ton kademe aralığında 9.757 abone, 21-30 ton kademe aralığında ise 596 abone bulunmaktadır. 11-20 ve 21-30 ton kademe aralığında 10.000 abone olduğu düşünülse dahi 10.000 aboneden 20 milyon TL tahsil edildiği iddiasının doğru kabul edilebilmesi için abone başına ayda 2.000 TL fazladan su faturası tahakkukunun yapılması gerekmektedir ki böyle bir işlemin vuku bulmadığı bu yöndeki iddianın abesle iştigal anlamına geleceği herkesin malumudur. Milletvekili Atay tarafından hangi verilerle yapıldığı bilinmeyen hesabın doğruluğunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. İddia ettiği konu ile ilgili olarak idaremizden bilgi talep etmiş olsaydı doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilir ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren bir açıklamada bulunmazdı." denildi.

Aydın'ın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyelerden 320 milyon (eski parayla 320 trilyon) borç devralındığı belirtilerek, "Kuruluşu ile birlikte ilçe belediyelerinden mal, hizmet ve kredi borcu olarak 6360 sayılı yasa gereğince kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma komisyonunca ASKİ Genel Müdürlüğüne toplam 320.067.647,62 TL borç devredilmiştir. Bu borcun yapılandırmalarına uygun ödemeleri halen devam etmektedir. Ancak buna rağmen ASKİ Genel Müdürlüğü kuruluşundan bu yana 415.637 m içme suyu hattı, 40.645 m kanalizasyon, 13.600 m yağmur suyu hattı, 15.300 m tarımsal sulama şebekesi, 19 adet içme suyu arıtma tesisi, 9 adet atıksu arıtma tesisinin bakım, onarım ve devreye alınması, 24.334 adet kanalizasyon arıza giderimi, 23.750 adet içme suyu arıza giderimi işlemlerini gerçekleştirmiştir. Kuşadası Atıksu Arıtma Tesisi, Davutlar-Güzelçamlı Grup Kanalizasyon Hattı Yapım İşi, Söke-Boynak İçme Suyu İsale Hattı ve Depo Yapım İşi, Karpuzlu Kanalizasyon Hattı Yapım İşi, Akbük Kanalizasyon Hattı Yapım İşi, Sazlı Kanalizasyon Hattı Yapım İşi, Bağarası Kanalizasyon Yapım İşi, Hıdırbeyli Kanalizasyon Hattı Yapım İşi ve içme suyu sıkıntısı olan 90 mahallede sondaj kuyusu açılması ve depo bağlantısı işlemleri, mahalle kaynak arası isale hattı bağlantı işi yatırımları halen devam etmektedir." denildi. 

Harcamalr konusunda da, "ASKİ Genel Müdürlüğümüz 2014 yılında 49.986.549,26 TL, 2015 yılı ilk altı ayında ise 68.409.560 TL bütçe harcaması yapmıştır. 16 ilçede etüd, plan ve proje çalışmaları devam ettirilmekte olup tahakkuka bağlanmamış 50.000.000.-TL tutarında yatırım harcaması yapılacaktır. ASKİ Genel Müdürlüğünce 2015 yılı sonuna kadar yaklaşık 118.000.000-TL değerinde yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır." denildi.

Bilgi sahibi olunmadan asılsız açıklamalar yapıldığı belirtilen açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz halkımızın ihtiyaçlarının zamanında ve gereği gibi karşılanması için mesai mefhumu gözetmeksizin tüm imkân ve enerjisini kullanarak çalışmaktadır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaması hassasiyetine herkesin dikkat ve özen göstermesi gerekmektedir. Güvenilir ve doğru bilgi içermeyen açıklamaların vatandaşlarımıza hizmet etme şevkimizi kıramayacağını, tüm Aydın kamuoyunun bilgisine sunar, kamuoyunu yanıltıcı iddialarla ilgili olarak yasal haklarımızı kullanacağımız hususunu bildiririz." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.