MİLLETVEKİLİ ERDEM’E CEVABIMDIR (2)

AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’im şahsıma yönelik bir dizi sorusu olmuştu ve dünden itibaren cevaplandırmaya başlamıştım. 
screen-shot-2016-05-11-at-9.01.02-am-001.pngMilletvekili Erdem’in kendisine ait sosyal medya hesabından yönelttiği cevaplara gazeteden hem cevap veriyorum hem de bazı sorularıma cevap arıyorum.

Ben yazımda, “AKP’li şu veya bu çırçırcılara ruhsat verildi!” diye bir şey yazmadım. Yazdıklarım dikkatlice okunduğunda görülecektir ki, AKP Genel Merkezi’ne özellikle bu nedenle ziyaret gerçekleştiren çırçırcıların ruhsat sorunlarının ne aşamada olduğunu soruyorum. “Sorunları çözülecek mi? Çözülecekse de yasal yollardan mı yoksa gayriresmi yollardan mı?” diyorum.
Kamu görevi yapıyorum ve bu bağlamda halkta oluşan sorulara cevap arıyorum! Bunu yaparken de çeşitli yollar deniyorum! Örneğin; sizleri tetiklemek, harekete geçirmek için tahrik edici sorular da yöneltiyorum!  Ama ne çare ki; buna rağmen ne sizden ne de diğer milletvekillerimizden halk adına sorduğum sorularıma cevap alamıyorum...
Hal böyleyken nasıl olur da suç duyurusunda bulunabilirim?...
“Çırçır fabrikalarının sahiplerinin hepsi AKP’li!” diye bir iddiam da olmadı. Hiç bir yazımda böyle bir iddia bulamazsınız. Buna rağmen böyle bir soruya beni muhatap etmeniz yersiz ve gereksiz...
Milletvekili Erdem’in sorularının en can alıcısı ve de saçması, “Çırçır fabrikalarının bazılarında prim usulsüzlüğü iddiaları sebebiyle Devletin kurumlarının harekete geçmesi sizi rahatsız ediyor mu?” şeklinde olanı...

Hakikatten de saçmalamışsınız sayın milletvekilim. Böyle bir soruyu size yakıştıramadım. Alâkaya maydanoz olmuş...

Bu konudan rahatsız olmam için hiç bir neden yok, bir!
Bu konunun üzerine gidilmesi için yayın yapan ve adeta kendini yırtan bir basın mensubuyum, iki!
Eğer ki, böyle bir duyumunuz veya bilginiz var ise de kamuoyuyla paylaşın da ben de bileyim!
Olur ya!
Birileri kulağınıza belki de yalan, yanlış birşeyler üflemiştir ve siz bu asılsız söylemlere inanmışsınızdır...

Bileyim de yanlış anlaşılmalar varsa düzelteyim. 

Meselâ!

Çırçır işletmesi sahibi değilim!

Çiftçilikle uzaktan ve yakından hiç bir şekilde ilgim ve alâkam yok!

Yani; ne prim usulsüzlüğü yaptım ne de ruhsatsız çırçır fabrikası işletmem var!

Anlayacağınız; ne sizin ne de bir başka milletvekilinin kapısını ne çaldım ne de çalmam için bir ortam mevcut!

Yüce Devletimizin başlatmış olduğu soruşturmanın sonuna kadar takipçisiyim ve de destekçisiyim.

Birazcık klişe bir söz olacak ama tüyü bitmemiş yetimin hakkının birilerinin cebine haksız bir şekilde girmesinin hesabının sorulması taraftarıyım.

Peki ya siz, siz böyle br şeyden rahatsız mısınız ki, bana böyle bir soruyu sorma gereği duyuyorsunuz sayın Erdem?

Lütfen! sapla samanı birbirine karıştırmayalım...

Birbirimize yönelttiğimiz soruların da bir ağırlığı olsun...

Pamuk primi usulsüzluğu iddiasıyla ilgili yaptığım yayınlar ortadayken, bu soru çok yakışıksız ve art niyetli...

Bu arada sormadan geçmeyeyim!

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü hem prim sistemindeki usulsüzlük iddiaları hem de ruhsatsız çırçır fabriikalarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabımdan duyuruda bulundum. Ve; bu olayla ilgili detaylı araştırma yaptığımı, araştırmalarımın da sonuna geldiğimi duyurmamdan sonra cuma günü operasyon başlatılmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ayrıca bu yöndeki araştırma haberimi de 4 gün sonra yani pazar günü yayınladım...
Benden yana bir sıkıntı, şüphe, rahatsızlık olmadığını Aydın kamuoyu yayın politikam nedeniyle görmekte. Bugüne kadar sus pus olan siz ve diğer AKP Aydın milletvekili arakadaşlarınıza karşı ise Aydın kamuoyu şüpheli...

Bunun da nedeni, bugüne kadar üç maymunları oynamanızdan kaynaklı olabilir mi acaba?

Vatandaşlar düne kadar; Mehmet Erdem neden susuyor? Mustafa Savaş neden görmüyor? Abdurrahman Öz neden konuşmuyor? diyorlardı...

Bu konunun buralara gelmesinin tek sorumlusu, bu davranışınızla yine sizlersiniz ve eserinizle övünebilirsiniz. Halk adına sorduğumuz sorularımıza iki satır açıklamada bulunsaydınız bunlar yaşanmazdı!

Çırçırcılar arasında rekabet olup olmadığını sormuşsunuz!

Olabilir, muhakkak ki vardır!
Ruhsatsız çırçır fabrikaları yüzünden var olduğunu siz de enaz benim kadar iyi biliyorsunuzdur. 
“Eğer ki, bunu bilmiyorsanız da bu işi bırakın! Demek ki, boşa milletin vekilliğini yapıyorsunuz.” derim...
Geçici de olsa ruhsatı olanlar, ruhsatı olmayanları şikayet ediyorlar. 

Prim usulsüzlüğüne karışan ve karışmayan arasında da rekabet demeyelim ama sorun olduğu bir gerçek! 

Netice de bir tarafın Devletten çaldığı iddia ediliyor! Dürüst çalışan da bundan rahatsız oluyor ve bana bilgi ve belge ulaştırıyorlar. Netice de kamu görevi yapıyorum. Siz halkın vekilleri de duymaz, görmez, konuşmazsanız yani halkın sorunlarına eğilmezseniz sorunların çözümü bizim gibi gazetecilerden ve gazetelerden beklenir...

Aynı zamanda; sizlerin gözü, kulağı, dili olan biz gazetecilerden değil, vurdum duymaz tavırlarınız nedeniyle kendinizden rahatsız olmalısınız?

Yaptığım haberi farklı yerlere bağlamaya çalışmanız çamur atmaya ve olayı saptırmaya çalışmaktan başka bir şey değil! Dürüst çırçırcının beni bilgilendirmesi ve ruhsatı olan çırçırcının da verimli tarım arazilerinin korunması yönünde benimle işbirliğine girmesinden doğal bir şey olamaz!!!

Bu söyleminiz de kimse tarafından itibar edilmez...

Netice de birileri gibi çalmıyoruz, çırpmıyoruz...
Yaptığımız haberlerin tek nedeni!
1- Devletin; primde usulsüzlük yapılarak soyulduğudur.
2- Ruhsatsız çırçır fabrikalarının günden güne artış göstermesi sonucunda hem verimli tarım arazilerinin yok olduğu hem de buna bağlı olarak prim usulsüzlüğünün artış göstereceğidir.

Yaptığımız haberler, çabalarımız ve uğraşımız bu yöndedir.

Pazar günlü haberimde bu konulara detaylı ve kapsamlı bir şekilde konu ettim. Dikkatlice okumuş olsaydınız, şu sorduğunuz soruların neredeyse hepsinin yersiz ve gereksiz olduğunu görür ve sormaya çekinirdiniz!
Benim ve yayın kuruluşumun rahatsızlığı Devletin soyulduğudur ve yayın politikamız da siz milletvekillerimizi kış uykusundan uyandırmaya yöneliktir. 
Bu nedenle de yani yayınlarımızdan rahatsız olup, yayınlarımızda cevaplarını bulabileceğiniz sorularla karşımıza çıkmanız hiç hoş değil...
Öncelikle böyle bir konunun üzerine kararlılıkla ve cesaretle gittiğimiz için teşekkür etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.
Gazetemize bir çok konuda yazılı açıklamanız gönderiliyor. Prim sistemindeki usulsüzlük iddiaları ve ruhsatsız çırçır fabrikası işletmeleri hakkında bugüne kadar bir tek açıklamınızı göremedik. 
Bunun nedeni nedir?
Bana sorduğunuz soruların bir kaç tanesini ben size sormak istiyorum!
Bu durumda yani hem işletme ruhsatı olmayan hem de prim usulsüzlüğü iddialarına adı karışan kaç AKP’li çırçırcı var?
Bu kişilerin kaç tanesi AKP Genel Merkezi’ne ziyarette bulundular ve kaçı sizinle ya da diğer milletvekili arkadaşlarınızla sorunlarının çözülmesi için yardım talebinde bulundular?

Olabilir!

Bu yönde size talep gelmiştir ve siz de bu kişilere böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söylemişsinizdir? Bunda eleştirilecek bir şey yok!

İki satır açıklama ile hem bize cevap verebilir hem de kamuoyunu aydınlatmış olabilirdiniz!

Neden, yazdıklarım nedeniyle benden rahatsız oldunuz???

Neden, bir çuval dolusu soru sorarak benimle tartışma ortamına girme gereği duydunuz???

Bu yaklaşımınızla, vatandaşın aklı karıştı doğrusu! daha ne diyeyim?..

Önceki ve Sonraki Yazılar