Milli Eğitim Müdürü Töre'nin bakıma muhtaç çocuklar için acı serzenişi

Milli Eğitim Müdürü Töre'nin bakıma muhtaç çocuklar için acı serzenişi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Bilim ve Sanat Merkezi’nin tanıtım toplantısındaki konuşmasında, evcil hayvanlar için düşünülen pek çok ayrıntının zor durumdaki insanlar için düşünülmediğini belirtti.

Töre, “Sahibi dışarı çıkan evcil hayvanlar için bile düşünülüp yapılan otel ve bakım merkezlerinin engelli çocukları bulunan aileler için de düşünülmesi gerekir. Bu yönde yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Türkiye’de her geçen gün yozlaşan komşuluk ilişkileri ve geniş aileden çekirdek aileye geçilmesi farklı bir sorunu daha beraberinde getirdi. Eskiden pek çok kişinin acil durumlarda kapısını çalacak bir komşusu varken şu anda insanların komşularını bile tanımaz hale gelmesi özellikle zor günlerde insanı daha da zora sokmaya başladı.
Aydın’da Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkanı Bahri Erdel’in bulunduğu Bilim Sanat Merkezi’nin tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Aydın’da çocuklar için çok önemli bir ihtiyaç olan Bilim Sanat Merkezi Ticaret Borsası’nın girişimleri kuruldu. Geleceğin Mendereslerini burada yetiştireceğimize inanıyorum. Ancak gerek ülkede gerekse şehrimizde özel bakıma ihtiyacı olan çocuklarımız için çok önemli bir ihtiyaç daha var. Bir aile eğer özel bakıma muhtaç çocuğu varsa ne bir cenazeye ne de bir düğüne gidebiliyor. Acil bir durumda aile yola çıkması gerekse bu çocuklar yolculuğa dayanıklı olmadığı için adeta eli kolu bağlı kalıyor. Maalesef günümüzde köpeği bile emanet edecek tesisler yapılmasına rağmen özel bakıma ihtiyacı olan insanlar için böyle bir yer tesis yok. Bu nedenle gerek girişimcilerden gerekse yetkililerden bu ihtiyacı karşılayacak yönde bir alan oluşturulmasını bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.