Milli Park Doğanbey Şefliğinde neler oluyor?

Milli Park Doğanbey Şefliğinde neler oluyor?

Söke'ye bağlı Doğanbey Mahallesi'nde konaklayan arı yetiştiricileri, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, geçimlerini balıkçılıktan sağlayan köylülerin kendilerinden usulsüz para toplandığı yönündeki şikayetleri gündemden düşmüyor.

Söke'ye bağlı Doğanbey Mahallesi'nde konaklayan arı yetiştiricileri, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, geçimlerini balıkçılıktan sağlayan köylülerin kendilerinden usulsüz para toplandığı yönündeki şikayetleri gündemden düşmüyor.

İddialar arasında dosya masrafı adı altında para toplandığı ve paylaşıldığı yer alıyor.
Karina Bölgesi Doğanbey Şefliğinde rüşvet çarkı döndüğü ve dönen çarka göz yumulduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı gelen bilgiler arasında.
Üreticilerin ifadelerine başvurulması üzerine gözdağı ve tehditlerle ifadelere müdahale edilmeye başlandığı ve bu şekilde suçlanan kişileri aklama girişimi olduğu belirtiliyor.

İddiaların hedefindeki isim olan Doğanbey Milli Park Şefi Uğur Ulaşoğlu hakkında daha önce başlatılan teftiş üzerine Ankara'dan müfettiş geldiği ancak Manisa Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğanbey Şefliğinde yürütülen soruşturma Bölge Müdürünün devreye girmesi ve siyasi müdahaleyle kapatıldığı iddia ediliyor.
Mide bulandıran iddialarda rüşvet çarkını itiraf eden personel detayı dikkat çekiyor. Bu işleri Şef Uğur Ulaşoğlu emriyle yaptığını itiraf eden Danışman Mühendis N.C.'nin önceki verdiği ifadesini değiştirdiği bilgisinin kamuoyuna sızması bile "Doğanbey Şefliğinde neler oluyor?" sorusunu gündeme getiriyor.
Doğanbey Şefliğinde yaşanan sadece rüşvet çarkı iddiası değil. Her türlü iddiayla çalkalanan Doğanbey Şefliğinde gönül ilişkileri yaşandığı iddiası da şikayete konu edilmiş. İsim isim belirtilen gönül ilişkisi iddiaları "Doğanbey Şefliğinde neler oluyor?" sorusunun Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından da sorgulanmasını gerektiriyor.
Doğanbey Milli Parkı Karina Bölgesinde küçük ve büyük baş hayvan otlatılması karşılığında çobanlardan menfaat sağlandığı iddiası üzerine mahalle sakinleriyle yaptığımız görüşmede "iddiaların ve suçlamaların biri bitiyor biri başlıyor. Çok rahatsızız. Mahallemizin bu şekilde anılmasını istemiyoruz. Manisa Bölge Müdürlüğü iddialar nedeniyle sessiz kalınca iş çığrından çıktı" deniliyor.
Resmi bir işlem için yurt dışında ikamet eden bir vatandaştan Şef Uğuroğlu'nun talimatıyla Danışman Mühendis N.D.'nin 25 bin TL. aldığı yönündeki ihbar yabana atılacak bir iddia değil. Şef Uğuroğlu'nun yurt dışında okuyan oğluna Doğanbey Karina Bölgesinde iş yapanlar tarafından burs adı altında paralar verildiği iddia ediliyor.
Doganbey Karina sınırlarında açılan bazı sulama kanallarına resmi işlem yapılmışken; N. A.'ya, H. N.'a, S. S.'ye ait tarlalardaki binlerce metre sulama kanallarının açılmasına ve temizlenmesine maddi çıkar karşılığı göz yumulduğu iddia ediliyor.
Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüğü iddialar nedeniyle sessiz kalınca vatandaşlar şikayetlerini ilgili birimlere ulaştırmış. Arı yetiştiricilerinin iletişim bilgilerini temin eden yetkili birimler, üreticileri tek tek çağırarak ifade almaya başladı. İddialara rağmen sessiz kalmayı tercih eden Manisa Bölge Müdürlüğü de eleştiriliyor. "Zamanında müdahale edilse ve Ankara'dan gelen müfettiş yönlendirilerek iki dosya kapatılmasaydı bugün bunları konuşmayacaktık" diyen üreticiler soruşturmanın sonucunu merakla bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.