Milli Park sahillerinden ne ararsan çıktı

Milli Park sahillerinden ne ararsan çıktı

Milli Park sahillerinden ne ararsan çıktı

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası DilekYarımadası Milli Parkı’nın sahillerinde kıyı temizliği yapıldı. Temizlik çalışması sırasında milli park kıyılarından traktör lastiğinden, kimsayasal ilaçlara kadar her şey çıktı.
Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda günübirlik kullanım alanları dışında kalan ve insan girişine yasak olan Karasu ile Dipburun arasındaki koylarda, yatlar, gezi tekneleri, troller ve büyük balıkçı teknelerinden denize atılan, kıyı yerleşimlerden duyarsız kişilerin bıraktığı ve komşu Yunan adası olan Samos’tan rüzgarla gelerek kıyıda biriken tüm çöpler toplandı. Kamu kurumları, Yerel Yönetim, Sivil toplum örgütleri, turizm işletmeleri ve duyarlı doğaseverlerin işbirliğiyle gerçekleştirilen temizlik etkinliğinde toplanan Denize atılan çöplerin kimlere ait olduğu konusunda bir rapor hazırlanarak gerekli yaptırımların uygulanması için ilgili kurumlara gönderilmesi sağlanacak.
Bu arada, Kıyı temizliğinin ardından Mavi Bayraklı İçmeler Koyu’nda temizlik aktivitesine katılan kurum, kuruluş ve gönüllülere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından “Çevre Dostu” belgeleri verildi. Törende konuşan Başkan Kayalı, duyarlılık göstererek kıyı temizliğine katılan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek, "Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yalnızca Kuşadası için değil tüm Türkiye için önemli bir zenginliktir. Avrupa Konseyi tarafından ’Flora Biyogenetik Rezerv Alanı’ olarak kabul edilen Milli Park’ın geleceği bu tip etkinliklerle farkındalık oluşturulmasına ve çevre bilincinin sürekli hale getirilmesine bağlıdır. Milli Park’a sadece yaz aylarında denize girilen ve piknik yapılan bir yer olarak bakılmamalı, yılın 12 ayı koruma-kullanma dengesi gözetilerek turizm etkinliklerinin yapılabileceği bir doğa müzesi gibi değerlendirilmelidir. Tüm kurum, kuruluş ve kişilerin Milli Park’a sahip çıkarak, olası tehditlere karşı gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir“ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.