Milli Parka ADܒden destek

Milli Parka ADܒden destek

DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI'NIN KARŞILAŞTIĞI SORUN VE TEHDİTLERE KARŞI KORUMAYI HEDEFLEYEN EKODOSD PROJESİNE, ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DESTEK GELDİ

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Türkiye'nin en önemli doğal miraslarından biri olan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın korunması amacıyla Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) tarafından hazırlanan projeye Aydın Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) tarafından destek verilme kararı alındı.
Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın karşılaştığı sorunlara ve tehditlere karşı sosyo-ekonomik dengesinin ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasını amaçlayan projeyi geliştiren EKODOSD'un destek başvurusuna ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu'dan olumlu cevap geldi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu tarafından EKODOSD Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın karşılaştığı sorunlara ve tehditlere karşı sosyo-ekonomik dengesinin ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasını amaçlayan projenin Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından desteklenmesi kararı alınmıştır" denildi.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın bünyesinde barındırdığı fauna ve florasıyla Türkiye'nin en önemli doğal miraslarından biri olduğunu belirterek, "Milli Parkı korumayı amaçlayan projemizin, ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından desteklenmesi kararı alınarak, ADÜ rektörü sayın Prof. Dr. Şükrü Boylu tarafından derneğimize resmen bildirildi. Bölgemizdeki uluslar arası öneme sahip, doğa harikası milli parkın korunmasına yönelik yapılacak çalışmalara vermiş oldukları desteklerden dolayı, Adnan Menderes Üniversitesine teşekkür ediyoruz. Milli Parkımız, çok önemli bir doğa alanıdır. Burada çok önemli canlılar ve bitki türleri yaşamaktadır. Bunların mutlaka korunması gereklidir. Üniversitenin gösterdiği duyarlılık gibi, tüm doğa severleri de milli parkın korunması için duyarlılığa davet ediyorum" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.