Milli Park’ta uzun devreli gelişme planı toplantısı yapıldı

Milli Park’ta uzun devreli gelişme planı toplantısı yapıldı

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın Revize Uzun Devreli Gelişim Planı(UDGP) ilgi grupları toplantısı yapıldı.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Doğanbey Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nde gerçekleşen ve milli parkın günümüzdeki değişen ve gelişen ihtiyaçlarını gerek hukuki, gerek bilimsel, gerekse sosyal açıdan karşılayacak olan toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığını temsilen A.İlker Seyhan, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu ile ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yöre halkı katıldı. Toplantıda ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yöre halkının talepleri ve görüşleri dinlendi. Toplantıda yeni yapılacak Revize Uzun Devreli Gelişme Planı’nda yer alması istenen talepler ve arazi çalışmalarından elde edilen veriler madde madde ele alınarak müzakere edildi. Toplantı, Dilek Yarımadası B.Menderes Deltası Milli Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı revizyon çalışmalarının aynı hızla devam ettirilerek belirlenen takvim içerisinde sonuçlandırılması kararı ile tamamlandı.

Kuşadası Milli Park Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Milli Parkımız ve Milli Parkımızda yaşayan vatandaşlarımı için çok önemli bir çalışma olan Revize UDGP yapımı kapsamında 1. İlgi Grupları Toplantısı Doğanbey ZTM de yüksek bir katılımla gerçekleşti. Yapılan Planlama çalışması Milli Parkımıza ve Yöre Halkına çok büyük katkı sağlıyacağına inanıyoruz“ denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.