Milli Savunma Üniversitesi öğrencilere tanıtıldı

Milli Savunma Üniversitesi öğrencilere tanıtıldı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 31 Temmuz 2016 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askeri yükseköğretim kurumu Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Aydın’da lise son sınıf öğrencilerine tanıtıldı.

Milli Savunma Üniversitesi çatısı altında harp okulları ve Meslek Yüksek Okullarını tanıtım amacıyla 12. sınıf öğrencilerine, 2018 MSÜ sınavı ve harp okullarına ve MYO’lara yerleşim kriterleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

 

Nazilli’deki liselerin 12. sınıflarında eğitim gören yaklaşık bin 750 öğrenci ve Aydın merkezdeki yaklaşık 2 bin öğrenciye 2016 yılında kurulan Milli Savunma Üniversitesi, MSÜ İzmir-Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri Hava Mühendis Yarbay Emrah Harman ve Hava Savunma Yüzbaşı Fatih Mestan tarafından dörder oturumla tanıtıldı. Önceki gün Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda, dün de Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda 4 oturumda gerçekleştirilen MSÜ tanıtım seminerinde konuşan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, “Kökümüz çok sağlam ama dünyanın öyle bir yerinde yaşıyoruz ki yedi düvelin gözü bizim bu cennet vatanımızda ve aziz milletimizin üzerinde. Yani çekilemeyen bir milletiz ve bu cennet vatanımızın bizim elimizden kendilerine geçmesi için her türlü entrikayı yapan sayısız düşmanla mücadele etmek zorundayız. Ecdadımız bu toprakları bizlere alınların akı ile büyük mücadeleler yaparak bıraktılar. Zaman zaman içimizdeki işbirlikçi hainleri de aralarına katarak zarar vermeye kalkışsalar da milletimizin kararlılığı onların bu kötü emellerine ulaşmalarına engel oldu. Bizler bu vatanı bize emanet eden ecdadımıza layık olduğumuzu gösterebilmek için her hususta en iyi çalışmayı yapmak durumundayız. Başarılı olmak durumundayız. Herşeyden önemlisi bu güzelliklere sahip olabilmek için cennet vatanımızı korumamız gerekiyor. Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinde olduğu gibi damarlarımızdaki asil kan yurdumuzu korumak için hepimize yeterli olacaktır. Bu nedenle değerli ordumuza vatansever subaylar yetiştirmek amacıyla kurulan Milli Savunma Üniversitemiz tanıtılmaya başlanmıştır” dedi.


 

MSÜ İzmir-Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Nazillili Hava Savunma Yüzbaşı Fatih Mestan ise, yaptığı sunumda “13 yaşımdan bu yana bu mesleğin içinden biri olarak, hemşeriniz olarak sesleniyorum. Gerek liselerin son sınıflarından gerekse üniversite mezunları veya üniversitede okuyanların MSÜ’ye başvurmalarını bekliyoruz. 25 Temmuz 2016 tarihli, ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair’ 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış ve Askeri Liseler kapatılmıştır. ‘Birlik, bütünlük, bağımsızlık’ sloganı ile geleceğin daha güçlü ve daha güvenli Türkiye’si için Milli Savunma üniversitesi görev başında. Dünyanın en köklü, en itibarlı, tarihi zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin subay ve astsubaylarını şimdi MSÜ yetiştiriyor. Milli savunma stratejileri doğrultusunda yerli ve özgün teknolojilerle sürekli yenilenen Türk Ordusu’nun en özel askerlerini eğiten kara, deniz ve hava harp okullarıyla astsubay meslek yüksek okulları şimdi tek bir çatı altında Milli Savunma Üniversitesi’nde toplandı. Amacımız, dünyanın en güçlü ordusuna hizmet etmek. Tam donanımlı, savaş alanında tarihin akışını değiştirecek subaylar yetiştirmektir. Özellikle asker olmak isteyen, subay olmak isteyen, pilot olmak isteyen arkadaşlarımızı harp okullarına ve MYO’larına, güzel bir eğitim almak amacıyla bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.