Milli takımda ADÜ damgası

Milli takımda ADÜ damgası

Milli takımda ADÜ damgası

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO), Çorum’da düzenlenen 12. Dünya Üniversiteler Şampiyonası’nda Türkiye’yi 8 sporcuyla temsil etti.
Şampiyonaya toplam 14 sporcuyla katılan Türk Milli Takımı’ndaki 8 sporcunun Adnan Menderes Üniversitesi’nden çıkması Aydın’da gurur kaynağı oldu. Milli Takımın yarısından fazlasını oluşturan BESYO öğrencileri, müsabakalardan 2 gümüş, 2 bronz madalya olmak üzere toplam 4 madalya ile dünya dereceleri elde ederek ADÜ ve Türkiye’yi gururlandırdı.
42 ülkeden yaklaşık 650 sporcunun katıldığı 12. Üniversiteler Dünya Şampiyonası’nda 57 kiloda yarışan Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi 4. Sınıf Öğrencisi Ahmet Peker ve 125 kiloda yarışan Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Yunus Emre Dede Dünya 2.’si olarak gümüş madalya kazandı. 97 kiloda mücadele eden BESYO mezunu Fatih Yaşarlı ve 70 kiloda mücadele eden Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi 3. Sınıf Öğrencisi Cengiz Arslan, şampiyonadan 3.’lükle ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.