Mini miniklerin büyük başarısı

Mini miniklerin büyük başarısı

SÖKESPOR MINIMINIK FUTBOL TAKIMI, GÜZELÇAMLISPOR DEPLASMANINDAN DA 6-2'LİK SKORLA GALİBİYETLE AYRILMAYI BAŞARDI


GÜZELÇAMLISPOR : 2 SÖKESPOR: 6
Gerçek Gazetesi
Sökespor: Mert (4) -2, Mehmet Can (4)-16 Muzaffer (4) -3 İbrahim (4) - 4 Kemal (4)- 5 Osman (4) Alp (4) -7- Erbay (5)- 8 -Erdoğan (5) - İsmail (5)
Goller: DK. 25, 38, 41 ve 49 Erbay - Dk. 36. İsmail- Dk. 45 Erdoğan.
Aydın Bölgesi, Söke Gurubu 1O. hafta müsabakasında, Güzel çamlıspor - Sökespor karşı karşıya geldi.
Oyuna büyük bir baskı kurarak başlıyan Sökespor istediği gole hemen ulaşamadı.
Sökespor’un baskısından bunalan Güzelçamlıspor şişirme toplarla bu tehlikelerden uzak kalmaya çalıştı. İlk yarının son dakikasında defansın sektirdiği topu iyi takip eden Erbay, 25 dk. da düzgün bir vuruşla Sökesporu 1 - O öne geçirdi ilk yarı bu skorla bitti ikinci yarının hemen başında Güzelçamlıspor beraberlik golüne ulaştı 1- 1.
İşte bu golden sonra sahada oyun üstünlüğünü eline geçiren Sökespor oldu. Oyuna sonradan giren İsmail 36. dk. da Sökespor’u 2-1 öne geçirdi. Kurduğu baskının karşılığını alan Sökespor 38 ve 41 dk.larda Erbay'ın attığı gollerle skoru 4-1’e taşıdı. Erdoğan'ın uzaktan attığı nefis golle 45. dk.da Sökespor beşinci golüne ulaştı. 5- 1 Güzelçamlıspor’un golü farkı azaltıp 5-2’ye getirse de Erbay kendisinin 4., takımının 6. golüne imza attı ve maç 6-2 Sökespor’un galibiyeliyle bitti.
Sökespor antrenörü Süleyman Uzgur, maçla ilgili şunları söyledi. “Sökespor'un geleceği olan 1O yaşındaki bu çocuklarımız,tecrübe kazanmak için girdikleri bu ilk resmi ligi başarı ile tamamlamışlardır. 10 maçta, 3 mağlubiyet, 7 galibiyet alarak Sökespor’un en iyi şekilde temsil ederek, yeni tecrübeler edindiler.
Lig’in ilk 2 haftasında alınan 2 mağlubiyet tecrübesizliğimizden kaynaklandı. Sökespor’un bu genç futbolcuların ilk 2 haftadaki hatalarımızdan ders alarak, arka arkaya kazandıkları maçlarla, 7 galibiyetle ulaştılar. Alt yapıda bu çocuklarımızı anlamsız bir şekilde şampiyonluk baskısı altına almak yerine, önce futbolun gerekleri olan yardımlaşma, paylaşma,hücum ve defansın nasıl yapılacağını öğretmek ana hedefimdir. Bu hedefime iç sahada 5 maçın 3'nü deplasmanda 5 maçın 4’ünü kazanarak, ulaştım. Takımımla gurur duyuyorum.
Çünkü bazı takımlar 1O yaşındaki bu çocuklarımızın liginde şampiyon oldular desinler diye kural dışı yaşı büyük sahte oyuncular oynatmaktadırlar. Bu tip günü kurtarmak için yapılan çirkin uygulamalar hiç etik değildir ve oynaması gereken yaşı tutan çocuklarımızın hakkının yenmesi demektir. Zaten futbol oynamayı öğrendikleri zaman, gerçek şampiyonluk kendiliğinden gelecektir. Hatta biz bu sene 1997 doğumluların yanında, 1 yaş küçük olan 1998 doğumlu çocuklarımızı da oynattık. Bu çalışmalarımızın karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Zaman içinde bunu herkez görecektir.
Amacımız Sökespora iyi bir alt yapı yaratıp en iyi yerlere gelebilmesi için iyi terbiyeli ve yetenekli futbolcular yetiştirmektedir.
Sökesporda 1O maçta 14 gol atmayı başaran ve gol kralı olan eski Sökespor futbolcusu Dinçer Atakan'ın oğlu Atatürk İlk Öğretim Okulu öğrencisi, 1998 doğumlu Erbay Atakan, oynadığı futbol ve attığı 14 golle ilk sezonunda başarılı bir görüntü sergiledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.