Mısır ekip semiz otu biçen çiftçi şaşkına döndü

Mısır ekip semiz otu biçen çiftçi şaşkına döndü

Gelişen teknoloji ve genleri oynanan tohumlar, çevre ve canlı sağlığının yanında nazik halleri ile çiftçileri de sıkıntıya sokmaya başladı.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bir çiftçi tarlasına mısır ekti, semiz otu çıktı. Fenni tohumların daha hassas olduğunu belirten çiftçi Adnan Elmacı, üreticilerin gerek toprak analizine gerekse tohum kullanımına önem vermesini tavsiye etti.
Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’nde çiftçilik yapan Adnan Elmacı, tarlasına mısır ekti. Usulüne uygun olarak ekimi yaptığını belirten Elmacı, bir süre sonra mısır tohumlarının yeşerip kuruduğunu görünce şaşkına döndü. Mısır ektiği tarla mısırdan ziyade semiz otu ile kaplanınca Adnan Elmacı, durumun araştırılması için hem firmaya hem de konunun uzmanlarına müracaat etti. Yapılan araştırmada ekilen tohumların toprakta fazla miktarda bulunduğu belirtilen samura nedeniyle yandığı belirtildi.
Firma çiftçinin mağduriyetini gidermek için tohum desteği sağlarken, çiftçi Adnan Elmacı ekim yapan çiftçilerin sıkıntı yaşamaması için arazilerinde toprak analizi yaptırmalarını önerdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.