MISIR HASADI BAŞLADI

MISIR HASADI BAŞLADI

SELDEN ETKİLENEN ARAZİLERDE ÇİFTÇİLER MISIRLARI ELLERİ İLE TOPLUYOR

ydın’da mısır hasadı başladı. İl genelindeki arazilerin yüzde 99’unda makineli hasat yapılırken yağmur, sel ve yaban domuzlarından etkilenen arazilerde çiftçiler yerde kalan ürünleri elle toplamaya başladı.
  Aydın Efeler Ziraat Odası 20 dekar arazi üzerindeki tarlalarda mısır hasadı için biçerdöver fiyatını 22 dekarda 22 TL olarak belirlerken, 20 dekarın altındaki arazilerde ise dekarda 24 TL olarak belirledi. 
  Dağ eteklerinde bulunan mısır tarlalarında domuzların ciddi zarar neden olduğu belirtilirken, bazı kesimlerde ise mısır tarlalarının selden zarar gördüğü belirtildi. Çine ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlarda Kabataş Köyü’ndeki mısır tarlaları zarar gören Özcan Allale, kalan ürünleri elleri ile topladıklarını belirtti.  Eskiden hasadın tamamen elle yapıldığını belirten Hanife Allale, artık makineler sayesinde çiftçiliğin kolaylaştığını belirterek “Bereketin nerede gizli olduğu belli olmaz. Yağışlardan zarar gördüğü için mısırların bir kısmı yattı ve biçerdöver alamadı. Biz elimizle toplayarak kalanları da değerlendiriyoruz. Gençlere zor geliyor ama eskiden biz hasadı hep elle yapardık. Şimdi bir haftalık işi makine yarım saatte yapıp gidiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.