Mobil KETEM aracına Söke'de büyük ilgi

Mobil KETEM aracına Söke'de büyük ilgi

Söke’de 9 Mart tarihinden bu yana kanser taramaları için bulunan Mobil KETEM aracına yoğun ilgi oldu.

KETEM mobil aracı Söke’de kaldığı yaklaşık bir aylık sürede bin 100’ün üzerinde meme kanseri, 900 civarında servis kanseri taraması yaptı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız Söke’de ilgi gören Mobil KETEM aracını ziyaret etti. Vali Ayyıldız ve eşini İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve eşi Derya Demirezer karşıladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Kasım Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ersev Kuyucu, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Şeniz Karademir de bulundu.
Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Kasım Çetin, kanserdeki farkındalığı artırmak için çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini söyledi. Çetin; “Çalışmalarımız sadece kanser Haftasıyla ilgili değil. Aydın’da bulunan 8 KETEM aracından biri Aydın ilinde. Sahada ciddi bir tarama yapıyoruz. Kanser çok farklı bir hastalık. Dünyada kardiyovasküler sitem hastalıkların sonra ikinci derecek insan kaybına neden olan kanserlerdir. Kanserde erken tanı konduğunda bu olguların üçte birini kaybetmiyoruz. Vatandaşlarımızdan sadece biraz hassasiyet, özen ve itina bekliyoruz. KETEM taramalarında meme, servis kanserleri ve kolorektal kanser taramaları var. Taramalara ilgi yoğun, vatandaşımız daha hassas davrandığı takdirde daha yararlı olacağımızı düşünüyoruz. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız ve eşleri Hanımefendi Dilek Didem Ayyıldız’ın büyük ve ciddi katkıları var. KETEM’e sahip çıktılar. Aydın KETEM faaliyetlerinde oldukça iyi bir noktada. Onlara da bu bağlamda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Söke içinde ayrıca bir parantez açmak gerekir. Aydın merkezde yerleşik bir KETEM merkezi var. Söke ve Nazilli’de de yerleşik bir KETEM ünitemiz olacak. Söke’de KETEM için yerimizi kiraladık, hazırlığına başlayacağız. Söke’de mobil KETEM aracımız şu ana kadar Bin 100’ün üzerinde meme kanseri taraması gerçekleştirdi. 900 civarında da servis kanseri taraması gerçekleşti. Aracımızın burada olduğu süreçte bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımıza ilgileri için teşekkür ediyorum” dedi.
KETEM çalışmalarıyla yakından ilgilenen Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız da; “Oluşturulacak yerleşik KETEM üniteleri hizmet verecek. Hazırlıklar devam ediyor. Amacımız mobil aracımız ile arkadaşlarımızın çalışacağı hedef kitle nüfusunu rahatlatmak. Daha kısa sürede, daha fazla insana ulaşmalarını sağlamak. Söke büyük ilçelerimizden biri. Diğer ilçelerde 4-5 haftada yapılan taramaları, Söke’de bir aya kadar uzattık. Ama büyük bir mutlulukla paylaşmak istiyorum ki; KETEM merkezinin binası buraya açıldığı zaman işler çok büyük bir kolaylık ve hassasiyetle devam edecek. Sağlıkta süreklilik, devamlılık büyük önem arz ediyor. Yerleşik merkezin onu da sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.