Mobil Sulama Sistemi

Mobil Sulama Sistemi

Aydın’lı sanayici iş adamı Coşkun Canbazoğlu’nun tarımsal sulama için icat ettiği ‘Mobil Sulama Sistemi’ şimdiden ilgi çekiyor.

Aydın"lı sanayici iş adamı Coşkun Canbazoğlu"nun tarımsal sulama için icat ettiği "Mobil Sulama Sistemi" şimdiden ilgi çekiyor. Yaşanan kuraklığa bağlı olarak başta Büyük Menderes Nehri olmak üzere tarımsal sulamada vatandaşların yer altı sularına yönelmesinde ortaya çıkan teknik yetersizliğe Aydın"lı iş adamı Coşkun Canbazoğlu"un şarjlı sulama sistemi çare olacak. Aydın Astim OSB"de ürettiği, üzerinde türibini ve dinamo sistemi bulunan mobil sulama sistemi sekiz saat şarjı bağlandıktan sonra elektiriğin olmadığı arazilerde en az 16 saat su aktif halde su çekmekte. Tarımsal sulamada yeni çığır açacak olan Mobil Tarımsal Sulama Makinası"na patent alan Aydınlı sanyici iş adamı Coşkun Canbazoğlu önümüzdeki günlerde satışa sunacakları makinası ile tarımsal sulamada başta mazot ve elektirik giderinden ciddi anlamda tasarruf sağlandığını söyledi.
Canbazoğlu ”Makinamız tarımsal sulamada mazotu ortadan kaldırmak için yapılmış, çok geniş uygulama alanı olan ve çiftçimize parasal kazanç sağlayan yeni bir sistemdir.Özellikle elektiriğin olmadığı yerlerde tarımsal sulama yapmak için düşünülmüştür.Günümüzde binlerce traktör veya dizel motor sulama işinde mazot yakarak çalışmaktadır. Yeni makinamızın amacı dışa bağımlı olduğumuz petrol kullanımını tarımsal sulamada ortadan kaldırmaktır.” dedi.
Mobil olarak yapılan tarımsal sulama sistemi şarj edildikten sonra ulaştırıldığı noktalarda yüzeysel sulama, dalgıç, derinkuyu ve damlama sularında yakıt masrafını yüzde 90 azaltarak sulama yaptığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.