Motosikletçi rotaryenlerin yolu Söke'ye düştü

Motosikletçi rotaryenlerin yolu Söke'ye düştü

Rotary e-Club Türkiye ve Uluslararası Motor Kullanan Rotaryenler Grubu’nun motosiklet tutkunu üyeleri, Türkiye turu kapsamında Söke’de de mola verdi.

Rotaryen Motosiklet Grubunun temsilcisi Aydın Tolay’ı Söke’de Rotary Kulüp Şube Başkanı Erdal Erdiliballı karşıladı. İstanbul’dan başlayıp, Ankara, Nevşehir, Tuzgölü, Mersin, Antalya, Fethiye ve Bodrum üzerinden Söke’ye ulaşan motosikletli Rotaryenler İzmir üzerinden 5 Bin Km’yi tamamlayıp turu İstanbul’da sonlandıracak.
Bu anlamlı turun iki amacının olduğunu belirten Aydın Tolay, motosiklet turu ile çocuk felcine ve trafikte motosiklet kullanımına farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Dünyada çocuk felcinin yeryüzünden silinmesi için Rotary’nin büyük çalışmalar yürüttüğünü belirten Aydın Tolay, özellikle son dönemde Suriye’de ve Ortadoğu’da yaşanan olayların çocuk felci vakalarını arttırdığını söyledi. Türkiye’de 1999 yılında çocuk felci bitmişken, son dönemde çocuk felci vakalarının yeniden görülmeye başladığına dikkat çeken Aydın Tolay; “İnsanlarımızın çocuk felcine karşı duyarlı olmalarını ve projelere destek vermelerini istiyoruz. Turumuzun diğer amacı ise Türkiye’de motosiklet kullanımına dikkat çekmek, trafikte motosiklet sürçücülerinin de var olduğuna dikkat çekmek istiyoruz” dedi.
Ulaştıkları her noktada Rotary Kulüpleri Şubeleri ve STK’lar ile görüştüklerini, amaçlarını anlattıklarını belirten Aydın Tolay; “Çocuk felci ve trafikte motosiklet konularından farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.
Söke Rotary Kulüp Başkanı Erdal Erdiliballı, Rotary’nin insanlığı yakından ilgilendiren sosyal tüm konularda farkındalık yaratan ve proje üreten bir kulüp olduğunu söyledi. Erdiliballı motosiklet grubuna ve Rotary e-Club’a teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.