Muaythai Türkiye Şampiyonası Söke’de başladı

Muaythai Türkiye Şampiyonası Söke’de başladı

MUAYTHAİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SÖKEDE YAPILIYOR

Türkiye Muaythai Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan “Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay-Bayan Türkiye Şampiyonası” Söke’de gerçekleşiyor. Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Muaytahi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na Söke Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü ve Söke Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Şampiyona 7 Şubat tarihine kadar devam edecek.
Şampiyona’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Söke İlçe Kaymakamlığı’na vekalet eden Kuşadası İlçe Kaymakamı Mustafa Aksoy, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Selami Balkan, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Federasyon Temsilcileri başta olmak üzere protokol üyelerinin yanı sıra davetliler katıldı.
Söke Kapalı Spor Salonunun şölen havasına girdiği şampiyonanın açılış töreninde ilk konuşmayı Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Selami Balkan yaptı. Balkan konuşmasında, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen misafirleri Aydın ili Söke ilçesinde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, tüm konukları aynı zamanda tanıtım elçileri olarak gördüklerini ifade etti.
Söke olarak Ulusal çapta etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını ve bu nedenle onurlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş; Aralık ayı başında Türk Kadınlar Birliği’nin Türkiye Buluşması, Ocak ayı başında Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği buluşması gibi ciddi organizasyonların ardından kısa süre içinde Türkiye Muaythai Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karakaş; “Sporun toplumları birleştirici, sevgi ve saygıyı aşılayan, fairplay ve centilmenliği öğreten yapısının genç kuşaklara yayılması için bu türlü organizasyonların önemi büyüktür. Söke Belediyesi olarak kültürel, sosyal ve spor aktivitilerinin her zaman yanında ve tam göbeğinde olacağımızı belirtmek isterim. Bu büyük organizasyonu Söke’mizde düzenleyen Teknik Ekibe ve Federasyonumuza, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Türkiye Şampiyonası’na katılan tüm sporculara hatasız, kazasız maçlar diledi. Federasyon Başkanı Halil Durna; “Söke Belediyesi’ne ev sahipliği ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Spora yapılan destek çok önemli bir konu” dedi.
Muaythai sporunun Türkiye’de 70 Binin üzerinde sporcusu, 3 Binin üzerinde hakem ve antrenörü olan bir spor dalı olduğunu belirten Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Halil Durna, “Muaythai Federasyonu 2002 yılında kuruldu, 2006’dan bu yana özerk olarak faaliyetlerini sürdürüyor. En hızlı gelişen ve ciddi organizasyonlar yapan bir federasyonuz” dedi. Federasyon Başkanı Durna, Türkiye’de futbolun dışında diğer spor dallarının medyada çok fazla yer alamamasından dolayı sitem etti.
Söke İlçe Kaymakamlığı’na vekalet eden Kuşadası İlçe Kaymakamı Mustafa Aksoy, mülki amirler olarak insan sağlığının yanında fiziki ve ruhsal yönden insanı terbiye eden spora büyük önem verdiklerini söyledi. Kaymakam Aksoy; “Bu önemli organizasyon için Söke’yi seçen Federasyonumuza ve bu organizasyonun Söke’de gerçekleşmesi için büyük katkısı olan Söke Belediyesi’ne, İl ve İlçe Spor Müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Aydın ilinin spor ve tüm ulusal etkinlikler için iklimi, fiziki ve sosyal şartlarıyla çok uygun olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Aksoy; “Tarihe baktığınızda medeniyetlerin beşiği olan, 22 antik kentin bir arada olduğu Aydın ilinin daha nice büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağına inanıyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından emeği geçenlere plaketlerin verildiği açılış törenine Söke Belediyesi halk oyunları ekibi ile Şehir Bandosu da renk kattı.
Açılış töreninin ardından müsabakalara geçildi. Yaklaşık Bin 500 sporcu, hakem ve antrenörün buluştuğu Söke’deki Muaythai Türkiye Şampiyonası’nda hergün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında maçlar yapılacak. Sporseverler tüm müsabakaları ücretsiz olarak izleyebilecek. Şampiyona 7 Şubat’ta sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.