Müfettişler ek kitap uygulamasını araştırmaya başladı

Müfettişler ek kitap uygulamasını araştırmaya başladı

Aydın’da müfettişler velileri rahatsız eden ek kitap uygulamasını araştırmaya başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde ders kitaplarının öğrencilere ücretsiz olarak verilmesine rağmen, okullarda öğretmenlerin öğrencilere kaynak ve ek ders kitabı almaya zorlaması hem velilerin tepkisine neden oldu, hem de şikayetler üzerine Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte, ders kitapları devlet tarafından bedava dağıtılmasına rağmen Aydın’da velilere yine kitap telaşı sardı. Kitapevleri ile anlaşan öğretmenler, bakanlığın verdiği kitapların yetersiz olduğunu iddia ederek derslerin daha iyi işlenebilmesi için öğrencilerin belirtilen kırtasiyelerden belirtilen kitapları almaları istendi. Öğretmen ve okul adı verilerek satın alınan kitapların indirimli fiyattan alınacağı belirtilirken, okulda yapılan toplantılarda “Kaynak ve ek kitap almak zorunlu değil ama çocuğunuzun arkadaşlarından geri kalmaması ve derslere katılabilmesi için bu kitapları almalısınız” deniliyor. Veliler, devlet tarafından bir çanta dolusu ders kitabı verilmesine rağmen, aynı konuları içeren kitapların yeniden para ile satın aldırılmasına tepki göstererek “Kitabı biz alacak isek devletin kaynağı niye boşuna harcanıyor. Devlet bedava kitap veriyorsa veli niçin tekrar para ile kitap almak zorunda kalıyor” serzenişinde bulunuyor.
“İL GENELİNDE 36 MÜFETTİŞİ BU KONU ÜZERİNE GÖREVLENDİRDİK”
Konu ile ilgili gelen şikayet ve ihbarlar doğrultusunda il genelinde soruşturma başlattıklarını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Eğitim öğretim yılı başlamadan önce velilerden ve öğrencilerden kaynak kitap istenmeyeceğini belirttik. Veli ve öğrenci kendisi kitap almak isterse buna diyeceğimiz hiçbir şey olamaz. Ama öğretmenlerin kaynak ya da ek kitap gibi bir istemi olmayacak. Veliden tekrar kitap istenecek olduktan sonra devletimizin öğrencilerimize bedava kitap vermesinden ne anladık. Öğretmenlerin kitap önermesi işine ben de karşıyım. Bu konu ile ilgili olarak Aydın il genelinde 36 müfettiş görevlendirdik. Aydın merkez olmak üzere ilçelerde de çalışma yapıyor” dedi.        

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.