MUHTARLAR SİZİN EMİR ERİNİZ DEĞİL

MUHTARLAR SİZİN EMİR ERİNİZ DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke Muhtarlar Derneğine yaptığı ziyarette AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u muhtarlara yönelik çirkin yaklaşımları nedeniyle eleştirdi.

Muhtarların kimsenin emir eri olmadığını söyleyen Bülbül, “Muhtarlarla ilgili açıklamalarınıza dikkat edin, icraat yapınız, laf etmeyiniz. Hizmet götürün muhtarın mahallesine, köyüne. Sizin işiniz bu! Muhtarlar sizin emir erleriniz değildir. Muhtar dert anlatıyor, AK Partili vekil Metin Yavuz da muhtarı azarlıyor. Muhtarlar yerel yönetimler için önemlidir. Muhtarlara devlet memuru gibi davranıyorlar. Devlet memurlarına da böyle davranamazsınız çünkü sizin emir kulunuz değiller. Çıkıpta muhtarı azarlayamazsın, çıkıpta muhtarın aleyhinde olumsuz bir şey söyleyemezsin. Varsa bir sorunun yasal yollara başvurursun. Bunu bir hukukçu milletvekili olarak söylüyorum. Muhtar sizin emir eriniz değil” dedi.

“MUHTARLARIN SİYASİ GÖRÜŞLERİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ”

CHP olarak muhtarlar konusunda tavırlarının net olduğunu söyleyen Bülbül, “Siyasi görüşü ne olursa olsun, muhtarlar mahallelerinin, köylerinin haklarını her ortamda savunan kişilerdir. Muhtarın siyasi görüşü bizi ilgilendirmez çünkü bulunduğu yeri temsil eden kişidir muhtar. Nasıl ki, belediye başkanı şehrini temsil ediyorsa, yaşadığı yerin şehri eminiyse muhtar da aynı şekilde şehri emindir” dedi.

“MUHTAR AZARLIYORLAR”

Yasal düzenlemelerin derhal yapılmasını ve muhtarlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini söyleyen Bülbül, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlar konusunda söylediği net bir söz var! ‘Gittiğiniz her yerde muhtarları ziyaret ediniz’ diyor. Genel Başkanımızın talimatıyla muhtarlar için CHP’nin hazırladığı yasa tasarısı var ve TBMM’ye sunduk. Muhtarların da yerel yönetimlerin meclisinde yer alması gerekiyor. Muhtarlara bütçe ayrılması konusunda hazırladığımız 17 maddelik yasa tasarısı sunduk. ‘Muhtarların ne önemi var?’ diyebilirler! Muhtarlar olmazsa o şehrin sorunları kimse tarafından bilinmez. Ancak bakıyorum AK Partinin milletvekiline, AK Partililere muhtar azarlıyorlar” dedi.

 

“NEDEN BANA KIZACAKSINIZ”

Söke Muhtarlar Derneği Başanı Ali Çıtak yaptığı açıklamada, “Muhtarlar Türkiye’nin temel taşlarıdır. Temel olmadan bu bina ayakta durabilir mi? Binanın temeli olmadan hiç bir şey olmaz. Yaptırım gücümüz yok ve ne yapıyoruz? Dilene dilene iş yaptırıyoruz. Vekillerimize derdimizi anlatıyoruz. Muhtarlarımızın çektiği sıkıntıları ben biliyorum. Benim köyümde, mahallemde her siyasi partiden insan var. Muhtar bir şey söylüyorsa o kendi derdi değil, o mahallenin insanının derdi. Şimdi siz gelmişsiniz ve ‘benim suyum yok’ dediğimde neden bana kızacaksınız” şeklinde dert yandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.