‘Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam’ sergisi turizm acenteleriyle buluşuyor

‘Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam’ sergisi turizm acenteleriyle buluşuyor

TİMS Production ve İstanbul Exhibitions tarafından ortaklaşa düzenlenen “Muhteşem Yüzyıl Teşhir’i İhtişam” adlı serginin galası Maslak UNİQ Müze’de gerçekleşti.

Dünyanın 55 ülkesinde 300 milyona yakın kişi tarafından takip edilen ve hem oyuncu kadrosuyla hem de dünya çapındaki prodüksiyonuyla bir fenomen haline gelen Muhteşem Yüzyıl’ın ihtişamı, ileri teknoloji ile hazırlanan Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam sergisi, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ev sahipliğinde turizm acenteleri ile buluştu.

Dünya’nın her yerinden ülkemize binlerce turist getiren sektörün duayen acenteleri, bir televizyon dizisi için ilk kez yapılan, daha önce Titanic, Star Wars ve Tutankhamon filmleri için özel düzenlenen ilgi çekici ve eşsiz bir gerçekçilik sunan tekniklerle bezenmiş sergide, Muhteşem Yüzyıl’ın büyülü dünyası ile muhteşem bir gece geçirdi. Sergiyi görmeye gelen ziyaretçiler dizinin tüm mekanlarının yeniden düzenlenmiş halini görmesinin yanı sıra yüzlerce aksesuar ve mücevherleri de inceleme fırsatı buldu. Karakterlerin özel bir teknikle üretilen heykellerini de görme fırsatı bulan ziyaretçiler, dizi karakterlerinin heykelleri ile de fotoğraf çektirme şansı buldu.

Sergide yaptığı konuşmada serginin ülke tanıtımı açısından çok faydalı olduğunu belirten Türsab Başkanı Başaran Ulusoy “Sanatçılarımızı birer turizm elçisi olarak görüyorum. Turizmci olarak yapamadığımızı sanatçılarımız böyle projelerle yapıyorlar ve ülke tanıtımı açısından çok faydalı oluyor.

55 ülkede 300 milyon seyircisi olan ve son yıllarda gündemde olan bir dizi, gittiğimiz ülkelerde bize diziyi soruyorlar bu denli ülke tanıtımında önemli bir dizi. Bu sergide kültürümüzün ne denli kuvvetli olduğunu da görebiliyoruz. Bizim sermayemiz geleneklerimiz, kültürümüz. Türkiye kum ve güneş ülkesi değil kültür hazinesi bakımından zenginliği bakımından muhteşem bir ülke. Ben turizmci olarak çok mutluyum, inanıyorum ki sanatçılarımız benzer başarılara da imza atacaklar” sözlerini ifade etti.

TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR SERGİ İLK KEZ YAPILIYOR
Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı Timur Savcı ile İstanbul Exhibitions Ceo’su Kemal Gürkaynak ve Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Balcı’nın işbirliği ile başlayan bu süreç 14 ay süren büyük bir çalışma ile tamamlandı.
İstanbul’un yeni Kültür Sanat Merkezi UNİQ İstanbul’da gerçekleşen sergi, arkasında büyük bir emek ve iki büyük tecrübe ile yola çıkıyor. On farklı imalat disiplininde her gün 4800 kişi tarafından emek harcanarak oluşturulan serginin planlama ve gerçekleştirme süreci 1,5 yıl sürdü.

Tüm heykel ve teşhir mankenler için 850 adet aksesuar ve mücevher 5 ay gibi bir sürede üretildi. Sergi dekorlarının inşasında 14 ton demir profil, 2350 tabaka sunta ve kaplama malzemesi ile 24 metreküp çeşitli masif ağaç kullanıldı.

14 aylık bir çalışma ile hazırlanan Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam sergisinde dizinin geçtiği mekânlar, 20 ana galeride yeniden tasarlandı. Serginin İstanbul’daki ilk yolculuğu 8 milyon TL bütçe ile gerçekleşirken; önümüzdeki dönemde sergi Arap ülkeleri, eski doğu bloğu ülkeleri ve Rusya’yı da gezecek.

MUHTEŞEM OYUNCULARIN, MUHTEŞEM HEYKELLERİ
Sergide göze çarpan bir diğer detay ise oyuncuların silikon hiper-gerçekçi heykelleri. Heykeltıraş Murat Daşkın tarafından tüm oyuncularla bire bir ve özel çalışılarak hazırlanan kalıplar üzerinden yapılan heykeller, ziyaretçilerin yıllarca televizyondan izlediği karakterlere dokunmasını mümkün kılıyor. Heykeltıraş Daşkın ve 12 kişilik ekibi, dünyada ilk kez olmak üzere, bu kadar kısa bir süre içerisinde 16 adet heykel yaptı. Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç’in sakallarının zarar görmemesi için kalıp alma işlemi 6 saat sürdü.

MURAT ERGİN
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.