MUSTAFA SAVAŞ ANKETLERDE YOK

MUSTAFA SAVAŞ ANKETLERDE YOK

CUMHUR İTTİFAKI 49 İLDE DEĞİŞİKLİK KARARI ALDI

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
 
AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakında işler karıştı. Seçim listelerinin YSK’ya verilmesine sayılı günler kala Cumhur İttifakında hareketli saatler yaşanıyor. Aralarında Aydın'ın da yer aldığı 49 ilde belediye başkan adaylarında değişikliğe gidiliyor.
 
MUSTAFA SAVAŞ GERİ ÇEKİLECEK Mİ?
AKP-MHP oluşumu 49 ilde aday değişikliğine gidecek olması üzerine önemli isimler adaylıklarını geri çekebileceklerinin sinyallerini vermeye başladılar. Geri çekilecek adaylar arasında, Aydın’dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mustafa Savaş ismi de yer alıyor.
 
AÇIKLAMALAR BOMBA GİBİ DÜŞTÜ
Önce AKP’den Mehmet Özhaseki ardından da MHP’den Semih Yalçın’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.
Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada “Seçime gireceğimiz adayaların seçilmeme durumu varsa değişikliğe gidilecek. Bu isimleri geri çekeceğiz.” dedi.
Bir kaç saat sonra da MHP'ye Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın CHP ve İyi Parti işbirliğine dikkat çekerek; “Ön plâna çıktıkları her ili ve her noktayı tekrar değerlendireceğiz. En az 49 ilde değişikliğe gidilecek” dedi.
AKP Grup Başkanı Naci Bostancı da yaptığı açıklamada Cumhur İttifakının 49 ilde değişikliğe gideceğini belirtti.
Bostancı; “Bu çalışma çerçevesinde, hangi parti öndeyse ve hangi partinin durumu iyi ise; o vilayet merkezinde, o partinin adayı lehine Cumhur adayının diğer ortağının çekileceği bir program uygulayacağız” diye konuştu.
Bostancı; “Burada şüphesiz ki; bizim birinci önceliğimiz, her yerde AKP adaylarının kazanmasını temin etmek ve aynı zamanda Cumhur İttifakının adaylarının Türkiye'nin her yerinde kazanmasını temin etmektir” ifadeler kullandı.
 
MUSTAFA SAVAŞ ANKETLERDE YERLE BİR
Bostancı'nın bu sözleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş için de tehlike çanları çalmasına neden oldu. AKP’nin yaptırdığı anketlerde de Millet İttifakı Adayı Özlem Çerçioğlu'nun çok gerisinde kalan Mustafa Savaş’ın geri çekilecek isimlerin başında geldiği konuşuluyor.
 
100 BİN OY FARKI ARTABİLİR
Mustafa Savaş ismi gelen anket sonuçlarında Cumhur İttifakında hüsran yarattı. Mustafa Savaş’ın 2014 yerel seçimlerinde de yine CHP Adayı gösterilen Özlem Çerçioğlu’na rakip olduğu ve 100 bin oy fark yediği göz ardı edilemiyor. Anket sonuçları, bu farkın 31 Mart seçiminde daha da artabileceğini gösteriyor.
 
BÖYLE BİR KARAR ALINDI
AKP’ye yakın araştırma şirketleri de gelen anket sonuçlarına göre; Cumhur İttifakının ortakları tarafından böyle bir karar alındığını belirttiler.
 
AYDIN İÇİN ARAYIŞ İÇİNDELER
Cumhur İttifakındaki aday değişiklikleri MHP'den Sadi Durmaz ile AKP’den Mehmet Özhaseki tarafından yürütülüyor. Her iki isim de Aydın konusunda arayış içerisine girdikleri biliniyor. Ancak seçime 45 gün kalması nedeniyle Aydın'dan gösterilecek yeni aday konusunda çözüm üretemedikleri konuşuluyor.
 
ORTAK BASIN TOPLANTISI İLE AÇIKLANACAK
Bu gelişmeler ışığında Cumhur İttifakı ortakları; 12 Şubat'ta TBMM’de yapmaları gereken gurup toplantılarını iptal etmişlerdi. İptal gerekçesi olarak da aday değişikliklerinin düzenlenecek ortak basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşılacak olması gösteriliyor.
Siyasi partiler kesin listelerini en geç 19 Şubat'ta YSK’ya teslim etmek zorundalar ve Aydın’ı da kapsaması beklenen aday değişikliklerinin cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.