MUSTAFA YEMCİ: AK PARTİNİN SÖKE’DE AMPULÜNÜN IŞIĞI SÖNMÜŞ

MUSTAFA YEMCİ: AK PARTİNİN SÖKE’DE AMPULÜNÜN IŞIĞI SÖNMÜŞ

Vekil Yavuz’un önce kardeşlerinin oylarına talip olması gerektiğini söyledi.

Konut sektöründe başarılı projeleriyle adından söz ettiren Sökeli iş insanı Mustafa Yemci’nin geçen haftaki siyasi çıkışı bu hafta da devam etti. 
Sosyal medya paylaşımlarıyla AK Parti tabanının dikkatini çeken Mustafa Yemci açıklamarıyla heyecan yarattı. 

Maraton TV Sabah Maratonu programına telefonla katılan ve Erol Özhavutçu’nun sorularını yanıtlayan Mustafa Yemci, AK Parti Söke İlçe Yönetimini ve milletvekili Metin Yavuz’u eleştirdi. 

SORUNLAR CAN SIKMAYA BAŞLADI
17 yıl önce AK Parti’ye kayıt olduğunu ve üyeliğinin devam ettiğini belirten Yemci, “Metin Yavuz’un milletvekili olabilmesi için yanında yer aldım ve milletvekili seçilebilmesi için çalışmış bir kişiyim. Canı gönülden davaya hizmet veren bir Sökeliyim. Ticari olarak faaliyetimi Kuşadası’na taşımış olsam da Söke’deki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Söke’deki sorunlar artık can sıkmaya başladı. Metin Yavuz ve ekibi yanlış işler yapıyor. Milletvekili seçilmesi için çok mücadele ettim. Elimden geleni yaptığımı sanıyorum. Bu bir bayrak yarışı ve yeni yüzler siyaset sahnesinde yer almalı. Vatandaşın yüzüne gülen siyasetçiler lazım. Halkın sorunlarıyla birebir muhatap olabilen siyasetçilere ihtiyaç var” dedi.

KURUCU ÜYELERİ KÜSTÜRDÜLER
Partiye emek vermiş isimlerin de yok sayılmaması gerektiğini söyleyen Yemci, “Partimize emeği geçmiş ağabeylerimizin kapısını çalan yok. Bu şekilde bir çok isim sayabilirim. Bu ismiler köşelerine çekilmek zorunda bırakıldılar. En azından hal ve hatırları sorulabilirdi. Ne yazık ki, bu yapılmadı. Kurucu üyeleri küstürdüler. Benim siyasi görüşüm, partimizin bütün küskünlerini barıştırmak. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesini sağlamak. Suskunluğumu bu yüzden sonlandırdım. ‘Partim için ne yapabilirim?’ sorusunun cevabını aradım ve elimden ne gelirse yapmak istiyorum. Görev verilirse de bu yönde hizmet etmek istiyorum” dedi.

AMPULÜN IŞIĞINI SÖNDÖNDÜRDÜLER
Söke AK Parti’nin ampulünün ışığı söndüğünü hissettiği için sorumluluk almak istediğini söyleyen Yemci, “Söke AK Parti’nin ampulünün ışığı bu gurup tarafından söndürüldü. Bu nedenle sorumluluk almak istedim. İktidar partiside gördüğüm kadarıyla küskünlükler aşılamıyor. Bu durum son bulsun istiyorum. Küskünleri de kazanmak lazım. Onlar da dostlarımız ve bu partiye emek vermiş insanlar. Onları da kaybetmeyeceğiz. Liderler değişebilir ve bu bir bayrak yarışı. Yeni yüzlerin önlerini açmak lazım. Kim bu işi daha iyi yapıyorsa saygı duyulmalı vo o kişinin yanında yer alınmalıdır. Destek verilmelidir. Bir yerlere gelme gibi düşüncem söz konusu değil. Memleketim için bir şeyler yapmak istiyorum. Bu yolda elimden geleni de yaparım.” dedi.

BEŞ ÇAYI...
AK Parti’nin yanlış yönetildiğini söyleyen Yemci, “AK Parti’yi kapatmışlar ve akşam beş çayı yapıyorlar. Açıklamalarım sonrasında arayan bir çok partili oldu. Telefonum susmuyor. Sorunlu çok insan var ve anlatmaya başladılar. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.”

HALKIN OYLARINDAN ÖNCE...
Aynı aile içinde birden fazla parti mensubunun olması doğru olmadığını söyleyen Yemci, “Metin Yavuz Söke’nin bir ferdi ve Söke halkı onu milletvekili seçti. Sökemizin bir yerlere gelmesi açısından Söke halkı teveccüh etti ancak beklentileri karşılayamadı. Metin Yavuz’a şunu söylemek istiyorum. Aynı aile içerisinde birden fazla parti mensubu olması doğru değil. Özellikle kişi seçilmiş olunca bu durum yadırganıyor. Halkın oylarından önce kardeşlerinin oylarına talip olsun, kardeşlerinin oylarını aydıktan sonra da Söke halkının oylarına talip olsun. Aile içerisinde aynı yere yumruk vurmayan fertler olursa aile dağılır. Farklı farklı siyasi tercihler yanlış. MHP olmazsa AK Parti, AK Parti olmazsa diğer bir parti zihniyeti yanlış. Bu gibi insanlar artık kenara çekilmeli ve davası için çalışacak insanlar meydana çıkmalı. Sahaya indim ve gerekli görüşmeleri yapıyorum. Konu Söke ise hep varım. Söke için emek sarfetmek itiyorum” dedi.

whatsapp-image-2021-05-24-at-21.14.28.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.