Mutlu Nazlı soruyor

Mutlu Nazlı soruyor

Soydan Aydoğdu ile röportaj

MUTLU NAZLI (MN) - Sizi tanımayanlar için biraz kendinizden bahsedermisiniz?
SOYDAN AYDOĞDU (SA) - 12.10.1973 Eskişehir/Çifteler doğumluyum.1996 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi,Seramik bölümünden mezun oldum. Eskişehir ve Bozüyük"de çeşitli seramik atölyelerinde çalıştım.Şu anda evimde kurduğum atölyemde seramik çalışmalarıma devam etmekteyim.

MN - Eserleriniz tamamen seramik sanatı üzerinemi kurulu?

SA - Seramik, Ahşap, Takı. Ahşap çalışmaları tamamen iki sanatçının ürünü olmaktadır. Halen geleneklsel el oymacılığı uslubüyle işini sürdüren sanatçımız İhsan beydir. Ahşaplarda ilk aşama bana ait oluyor. Üzerindeki seramik objeye göre çizim tasarımını yaptıktan sonra oyma işlemi gerçekleştirilip en sonunda boyama olayına geçilir.
Takı ise farklı bir boyut. Çünkü alışılagelmişin dışında yine minik seramik objelerden oluşmaktadır.

MN - Peki ne gibi objeler üzerinde çalışıyorsunuz?

SA - Genelde en çok sevdiğim tema balıktır. Ürünlerimden de anlaşıldığı üzere sanatseverlerin balık tercihleriyle bu sevgim desteklendiğinden balık ürünleri çeşitleriyle günden güne artmaktadır.

MN - Eserlerinizde etnik, yöresel ve antik çizgiler görüyorum. Eserlerinizi yaparken etkilendiğiniz ya da size ilham veren bir şey var mı?
SA - Tabiki herşeyden ilham alabiliyorum. BAzen herhangi gördüğüm bir yaprak, bir çiçek yada kumaş deseni ilham alabilmem için yeterli olabiliyor.

MN - Tabiki atölyenizin yeride eserleriniz için çok önemli. Eserlerin varolğu yer nerededir?

SA - Atölyem önceden evimden ayrıydı. Şimdi yine yanımda olsun istedim ve evime taşıdım. Çok memnunum, evimde olması ürünlerime daha da güzel yansıdığını düşünüyorum ve görebiliyorum da....

MN - Eserleriniz, kaç kişisel serginiz ile sanatseverlerle buluşma şansı yakaladı ve en ilgi gören hangisiydi.

SA - Kipa Balçova, Balçova Termal tesisleri, Agora AVM, Kipa Karşıyaka, Palmiye AVM, Carrefour AVM, Kipa Kuşadası , Değirmen Çiftliği. En çok ilgi gören Agora AVM ve Değirmen Çiftliği olmuştur. Halen yaz boyunca Değirmen Çiftliğinde eserlerimi sergilemeye devam etmekteyim.

MN - Her eve bir sanat eseri sloganı nasıl doğdu? Bu konu hakkında çalışmalarınız nasıl gidiyor? (Evinize sanat götürün)

SA - Sanat severlerimin yakınlığı ile doğdu diyebilirim. Onlarla yaptığım sohbetlerle ulaşılan bir sonuç oldu.Bu konuyla ilgili açıklamar kendiliğinden meydana geliyor.

MN - Son olarak sanatseverlere söylemek istedikleriniz varmı?

SA - Onları hep yanımda hissettim. Manevi yardım ve destekleri bana inanılmaz güç verdi. Ve o güçle herkese ulaşma dileğiyle...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.