Müze gibi makam odası

Müze gibi makam odası

Müze gibi makam odası

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Tariş Pamuk Kooperatifi"nin başkanlık makamında bulunan vitrindeki yaklaşık 80 senelik antika hesap makinesi, çevirmeli telefon ve nemölçer gibi araç ve gereçler, görenlerin dikkatini ve ilgisini cezbediyor.
Söke Tariş Pamuk başkanlık makamının vitrinde sergilenen antika araç ve gereçler odaya adeta müze havası kazandırmasının yanısıra, 80 sene öncesinde pamuktaki nem oranın tespiti için kullanılan nemölçerin halen çalışır vaziyette olması eski model makinelerin günümüzdekilere nazaran dayanıklılığı bakımından da ayrı bir önem ifade ediyor.
“İLK HASATTAKİ PAMUK
GELENEKSEK OLARAK TEŞHİR EDİLİYOR”
Vitrinde ayrıca her sezon için ilk hasattan elde edilen pamuğun da geleneksel olarak konulduğuna değinen ve vitrindeki antika araç gereçlere zaman zaman yenilerini ekleyen Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Tesis Bakım Sorumlusu Nazım Dirinlen, “Her Sezonun ilk hasadından elde edilen pamuğu, bereketin sürekliliği ve çanla başla çalışıp alın terini akıtarak pamuk üreten çiftçimizin alnının aklığını sembolize etmesi açısından geleneksel olarak vitrinde teşhir ediyoruz. Vitrindeki antika araç ve gereçler eskiye nazaran daha çoktu. Bir kısmını depoya kaldırdık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.