Müzebüs Aydınlı öğrencilerle buluştu

Müzebüs Aydınlı öğrencilerle buluştu

Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak için hayata geçirilen Müzebüs’ün yeni durağı Aydın oldu.

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Aydın ile devam ediyor. Müzebüs, 19 - 22 Ocak tarihleri arasında Aydın’da 4 okulun konuğu oluyor.
Kısıtlı imkanlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Van’dan başlayan Müzebüs, 12 Ocak’tan itibaren İzmir’in ardından Ege Bölgesi’nde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.
Müzebüs ziyaretleri, dün Aydın’ın Efeler ilçesindeki Çeştepe Atatürk Ortaokulu ile başladı ve bugün Yılmazköy Ortaokulu ile devam etti. Efeler ilçesinden Didim ilçesine geçecek olan Müzebüs, burada 21 Ocak günü Gazi Ortaokulu’nu ziyaret edecek. 22 Ocak günü ise, yine Didim ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret edecek.
MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Yola çıktığı günden bu yana da bin 633 okulda ve 334 bin 334 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Müzebüs’ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayram, “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar” şeklinde konuştu.
Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.
MÜZEBÜS HAKKINDA
Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs’te iki eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.