‘Müzebüs” Didim'de öğrencilerle buluştu

‘Müzebüs” Didim'de öğrencilerle buluştu

‘Müzebüs” Didim'de öğrencilerle buluştu

Rahmi Koç Müzesi’nin Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak için hayata geçirdiği ‘Müzebüs”ün durağı Didim oldu. Didim Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleşen tanıtım etkinliğinden 79 obje öğrenciler özellikleriyle birlikte tanıtıldı.
Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Rahmi Koç Müzesi’nin Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak için hayata geçirdiği ‘Müzebüs”ün durağı Didim oldu. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Didim’de devam eden Müzebüs Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilerle buluştu.
Müzebüs yetkililerince tanıtılan materyallerle öğrenciler meraklı gözlerle bilgi alırken, edindikleri bilgileri de not aldıkları görüldü. Okul İdarecileri ve Öğretmenlerde tanıtım etkinliğine katıldıkları görülürken, tanıtım çalışmalarında öğrencilerin mateyallere dokunup temas etmesi de sağlanıyor.
Müzebüs’ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi yetkilileri “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar.” şeklinde konuştu.
Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. objeler bulunuyor.
Bu seneki yolculuğuna Van’dan başlayan Müzebüs, Yola çıktığı günden bu yana da bin 633 okulda ve 334 bin 334 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.